web analytics
Pariuri

Care sunt casele de pariuri sportive online legale în România

Probabil că știți deja după discuțiile de amploare care s-au întâmplat în vara anului trecut. Dacă sunteți pariori, și din discuțiile pe care le-am avut de-a lungul timpului cu voi am aflat că sunteți, în România sunt legale doar casele de pariuri sportive care obțin o licență de la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc. Asta ce înseamnă? În primul rând, înseamnă că voi, pariorii, sunteți obligați să vă asigurați în momentul în care vreți să vă deschideți un cont nou că agenția respectivă are în regulă toate licențele. Totul pentru a evita scandalul de acum un an, atunci când zeci de mii de pariori au fost avertizați sau amendați de către ONJN pentru că au jucat la doi operatori care își pierduseră temporar dreptul de a ”interacționa” cu clienții din România.

Așa că, de fiecare dată când găsiți oferte ce vă convin la o casă de pariuri la care nu ați mai jucat până acum, este de preferat să consultați topul caselor de pariuri online recomandate de cea mai mare și mai activă comunitate de pariori din România, acolo unde va trebui să găsiți mereu situația actualizată. Pentru a evita surprizele neplăcute, repet!

Impozitele la pariuri

Indiferent dacă ați câștigat la o casă de pariuri offline, adică una cu sediu fizic, pe strada, indiferent dacă ați câștigat bani la o casă de pariuri online, pragurile de impozitare sunt aceleași. Cine a câștigat sub 15.000 de euro (chiar, e cazul printre voi să fi câștigat peste suma asta?) va plăti 1% din valoarea retragerii. Atenție! Individual, nu cumulat. Adică dacă aveți 5 bilete câștigătoare de câte 5000 de euro bucata, tot 1% veți plăti, câștigurile nu se cumulează.

Diferența între offline și online este aceea că, deocamdată, ce câștigați online trebuie declarat la ANAF în fiecare an, până pe 25 mai. Pe stradă, impozitul e calculat și reținut atunci când vi se dau banii. Și aici urmează niște modificări după cum spunea Odeta Nestor, președintele ONJN, adică pariurile online vor fi impozitate la sursă începând cu următoarea actualizare a codului fiscal.

Românii joacă online, dar și offline

E interesant că lipsa clarității din situația cu licențele a făcut ca în 2016 românii să se îndrepte în continuare și către agențiile offline. Oamenii au ales să nu aibă bătăi de cap, să evite posibilele amenzi, motiv pentru care s-au îndreptat cătrea partea dintre operatorii licențiați în România care activează și online, dar și offline.

Dintre cele din segmentul de mai sus, adică agențiile care sunt reprezentate și online, dar și pe stradă, una dintre cele mai de seamă este casa de pariuri Fortuna. Printre avantaje este faptul că jucătorii pot depune sau retrage bani din contul online direct în agențiile stradale, totul fără comision sau fără să fie nevoie de card și cont bancar. Fortuna deține în acest moment peste 750 de sucursale în România, fiind totodată cea mai răspândită casă de pariuri offline la nivel național.

pariurix-cristianscutariu-1

3 comentarii

    • nu sunt atat de infipt in treaba ca sa am o casa preferata. Atunci cand pariez, pariez exact unde imi e mai indemana

  • Bo1eru, ca mai toti bo1erii, joaca la Stanley si la Unibet. Odeta asta in afara ca are tatele mari o mai fi buna de ceva? Stie sa mature, sa calce, sa faca mancare, sau macar sa cante la microfon ca fetele care se respecta?

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.