web analytics
Opinie

Care e ideea din spatele gestului de a oferi flori? De ce le satisface risipa de plante pe reprezentantele sexului frumos?

”Tridentul”, vorba lui nea Vasile Turcu, format din zilele de 14 și 24 februarie, urmate de 1 și 8 martie mi-a atras din nou atenția asupra unui subiect pe care nu am reușit să îl înțeleg niciodată. De fiecare dată când cer o justificare primesc răspunsuri de genul ”așa se face”, ”așa e frumos” sau, în funcție de zonă, ”așa e de când lumea”. De ce li se dau flori femeilor? Sau, poate mai bine, de ce le place femeilor să primească flori?

Înțeleg valoarea gestului. E frumos să oferi ceva frumos unei femei frumoase, de acord. Doar că totul durează 20 de secunde! Valoarea de cadou/surpriză a florilor ține din momentul în care femeia le vede până când le pune într-o vază și le lasă spre a se ofili. De ce nu, în loc de flori, să apară un buchet de pătrunjel? Sau o legătură de ceapă? Un ciorchine de struguri? Sunt naturale, sunt din pământ, pot fi și frumoase, dar cel mai important este că sunt utile. Le mănânci! Vor mai avea și un alt rol în existența ta de femeie în afară de momentul în care le primești. Când îți miroase gura a ceapă sau iți cureți pătrunjelul dintre dinți îți aduci aminte de gestul frumos al Gigelului care s-a gândit la tine. Tot e un plus față de florile care te și întristează atunci când le vezi ofilindu-se.

Vine argumentul că pătrunjelul nu e frumos ca trandafirul sau laleaua? Corect! Dar nici trandafirul sau laleaua nu sunt la fel de frumoase precum un Lamborghini. De ce nu oferim bolizi de lux de 8 martie?

6 comentarii

 • Cea care primeste florile le apreciaza si se bucura cand se uita la ele (pana se ofilesc), se gandeste la tine cu drag (mai ales daca ai grija ca imediat ce se ofileste buchetul sa iei altul 🙂 ). Dar spune-mi tu, cat de utila este o legatura de patrunjel? Ai mancat vreodata o legatura de patrunjel simpla? Prin analogie, florile nu au nevoie de altceva pentru a fi frumoase, patrunjelul are nevoie de alte alimente pentru a-si indeplini menirea.
  Si nu te opreste nimeni sa iei lamborghini de 8 Martie. E chiar indicat. Dar daca oferi o masina care nu are anexate niste flori, nu mai e masina de fete. Ti-o oferi practic tot tie. Sa oferi flori e un gest altruist. Tu, prin prisma opiniei tale, esti egoist. Dar mai ales zgarcit. Si hater.

  • Ai ales exemplul cu patrunjel pentru ca asta iti implinea punctul de vedere. Exemplul cu strugurii este mai bun. De ce nu oferim struguri? Nici ei nu au nevoie de altceva pentru a fi frumosi.

   • De ce sa nu oferi vin direct? Sau parfum facut din flori? PENTRU CA FLORILE SUNT MAI FRUMOASE!!!

    • Eu pot sa ofer multe, nu asta e discutia. Discutia este de femeile sunt topite dupa flori, un cadou care tine 15 secunde.

     • Era sa zic eu acum ce dureaza mai putin de 15 secunde, dar ai aprecia foarte mult daca ai primi cadou…

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.