web analytics
Diverse

Care-i treaba cu Huawei P30 Pro

Așa cum probabil ați văzut, mai ales că unii m-au certat, multe poze din ultima săptămână – facebook sau instagram – au fost făcute cu Huawei P30 Pro. Îl am de o săptămână și cea mai mare parte a interacțiunii dintre mine și el s-a consumat pe durata GS Transylvania Tour 2019, poze și video. Am avut doar două zile pline în care l-am folosit în regimul meu barbar, taliban. Dar, după perioada asta, iată niște idei pe scurt.

Camera cu zoom optic 5X îmi place mult pentru că eu chiar o folosesc. E o opțiune de care ai sau nu ai nevoie, nu prea e cale de mijloc, iar eu am nevoie. Au fost multe meciuri la care am fost și unde aveam nevoie de mai mult de 2X, iar faptul că îmi scoate 5X de calitate bună e excelent. Are și camera wide, cum eram obișnuit, iar de notat mai e modul Night. Băi, oameni. Face poze pe întuneric de spui-i că-i pe bază de vrăji, aduce lumină nu știu de unde și ies pozele mișto tare.

Bateria e și ea ceva de speriat. La GS TT telefonul a fost în permanență pe treaba asta, deci în permanență încărcat wireless, experiența n-a fost relevantă. Dar în două zile de folosit intensiv la redacție… să zicem că terminam ziua cu peste 60%. Și, repet, eu folosesc telefoanele de le vine rău. Încărcarea cu… încărcătorul din cutie se face tot într-un ritm de TGV, vreo 75% în 45 de minute dacă nu mă înșel.

E un flagship, deci nu vorbim de performanțe pentru că e top, la fel ca orice flagship apărut în ultimul an. Display-ul e și el mișto, suficient de luminos, n-am simțit nevoia de mai mult deși eu sunt obișnuit, după cum știți, cu cele mai bune display-uri de telefoane din lume. Și de pe Marte.

Cam atât în primă fază, astea sunt capitolele care mă interesează cel mai tare, rămâne să văd cum mă înțeleg cu restul aspectelor. Skin-ul EMUI peste Android, gesturile care sunt puțin diferite față de ceea ce știam eu până acum.

Și, așa cum vă spun de ceva vreme, nu există un telefon perfect, o rețetă perfectă. Telefonul perfect e ăla care răspunde cel mai bine nevoilor voastre. Iar eu am nevoie în permanență de o cameră bună, de baterie și de display. Așa că… vedem.

Stânga e poza normală, dreapta e poza cu zoom optic 5X
Poză în condiții de lumină slabă

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.