web analytics
Fotbal intern

Care a fost ultima astfel de mobilizare?

Când a fost, din punctul vostru de vedere, ultima mobilizare generală pentru echipa națională a României? Mă refer la suma asta de încurajări, de discursuri optimiste, de all-in-uri de încredere, așa cum se întâmplă acum pentru echipa națională U21 care va începe, mâine, grupa la EURO 2019. Eu nu-mi aduc aminte să se fi întâmplat asta în perioada recentă. Și, deși o să sune aiurea rău de tot, nu îmi aduc aminte să se fi întâmplat asta nici măcar la ultima noastră participare cu naționala mare la un turneu final.

La EURO 2016, în Franța, am avut o grupă din care, să recunoaștem, toți credeam că ieșim. După meciul cu Franța, atunci când jocul n-a fost unul care să ne dezamăgească, toată România spera la ceva bun. Doar că n-a fost cazul, am făcut egal cu Elveția și am luat bătaie de la Albania. Chiar și așa, în niciun punct al turneului final eu n-am simțit în discursul colectiv al microbistului român o doză de încredere similară cu cea pusă pe masă azi.

Pentru România, EURO 2019 U21 începe mâine. Jucăm mâine, de la 19:30, împotriva Croației. Iar ceea ce se va întâmpla la meciul ăsta e foarte important. Pentru că, în viziunea tuturor, Croația e cel mai accesibil adversar. O înfrângere ne va domoli avântul, o victorie ne va face să sperăm că putem trânti Anglia sau Franța.

Indiferent de ceea ce se va întâmpla, eu rămân constant cu două idei:

Prima e că valul ăsta de entuziasm e fără precedent pentru utlimii ani, iar a doua e că nici măcar înfrângerile pe linie n-au cum să ne facă să reacționăm urât față de naționala lui Rădoi. Să ne uităm, totuși, ce fotbal a trimis naționala asta la EURO.

foto: Echipa națională de fotbal a României

6 comentarii

 • Nici macar infrangerile pe linie nu ne-ar face sa reactionam urat fata de aceasta nationala?
  Ahahaha. Cum sa spui asta despre poporul al caror multi reprezentati mictioneaza pe Halep atunci cand pierde? Sau chiar si cand castiga.

 • Eu nu înțeleg unde vezi tu mobilizare pe U21 când pe ProSport online prima știre are o poza cu albanezul pușcăriaș?!?

  • Pentru talibanisme, trimite un mail pe numaintereseaza@scutariucristian.ro. Mai lasa-ma cu sfaturile astea, fiecare vede doar ce ii convine. După voi, site-urile ar trebui sa trateze doar subiectele aproape de sufletul vostru. Orice altceva va pute. Faptul ca Becali e primul, daca zici ca e, e datorat (sau cauzat) faptului ca lumea consuma cu un apetit extraordinar. Sigur, pe voi va doare la banana, voi vreti continut si il vreti moca, dar in acelasi timp nici nu vreti ca site-urile sa faca trafic, sa scoata bani. Eventual sa munceasca lumea gratis, sa scrie doar ce va intereseaza, voi sa aveti ce citi, si seara sa veniti cu critica. Nu? Merge? Nu exista media in Romania care sa supravietuiasca doar cu sport 100%, fara maimute, becali si alte lucruri asemanatoare. Asta pentru ca publicul e de o calitate indoielnica.

   • Partea aia cu “vreți conținut moca” și “să muncească lumea gratis” nu prea ți-a ieșit. Faptul că Alliexpres apare pe site-ul ProSport mi se datorează mie, cititorul sau “click-ăitoru”. Faptul că Alliexpres plătește ProSport iar ProSport plătește Scutaru, înseamnă că nu e moca deloc conținutul…
    “Nu există media în România care să supraviețuiască doar cu sport 100%” – iartă-mă că întru pe site-ul cu denumirea “ProSport” și mă aștept să găsesc informații despre sport… sunt un idiot.
    PS Albanezul este creația voastră, a jurnaliștilor (așa zisi jurnaliști că peste 90% dintre voi sunteți doar niste “copy-pastori” cu veritabile accente de “google-translatori”, incapabili să vă faceți meseria pentru care noi, cititorii, vă plătim) iar acum propria creație v-a transformat în sclavi obsedați de clickuri. Ar trebui să ne respectați și pe noi, ceilalți…cei care care nu picam in capcana “n-o să-ti vina sa crezi ce a făcut Simona Halep” sau “un tânăr și-a întrebat soția iar răspunsul acesteia este uluitor”.

    PS 2 Ți-am scris zilele trecute despre o anchetă jurnalistică adevărată despre cum a fost înscrisă SC FC Fcsb SA direct in liga 1 in 2003 sau despre ce se întâmplă la Dinamo și unde este palmaresul. Documente, regulamente, interviuri cu întrebări incomode, iar documente, iar regulamente, etc. De ce n-o face nimeni?

 • daca era si placuta mobilizarea asta… o apreciam. Dar e gretoasa cum e mereu… nu stiu cum e exact in alte tari. Dar in romania, e foarte scarbos modul exagerat in care privim orice performanta sau posibila performanta. Vb la modul general, nu neaparat de asta cu u21. De asta ajungi, sa vrei sa piarda romania, sau sa piarda halep, sau sa se accidencteze ianis de vreo 6 luni, un an. Ca nu mai suporti, si nu pe ei personal, ci modul cum se vb de ei. Inca imi doresc 3 infrangeri, pentru motivele de mai sus + ca nu imi place antrenorul si nici lotul facut, revenind la subiect. Realist vorbind, probabil vom castiga maine, nu stiu ce jucatori au croatii, dar nu cred ca au mini modrici sau mini rakitic pe acolo.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.