web analytics
Fotbal intern

Așa e când insiști cu Rotariu și cu alți lați. Ah, mișto ambele galerii!

Mă uitam la meciul ăsta și nu-mi dădeam seama, prin minutul 5-6 așa, ce mi se pare diferit față de restul meciurilor pe care le-am văzut în etapa asta. Mi-am dat seama puțin mai târziu, atunci când au pus ăștia camerele TV pe galeria lui Dinamo, vreo 500 de inși. Mi-am dat seama că asta mi se părea ciudat, sunetul, cântecele, atmosfera altfel decât la o înmormântare de muți.

Și dacă tot am deschis subiectul ăsta, să nu uit de Poli Iași. Și oamenii ăștia m-au surprins cu galeria, prima dată am văzut-o pe viu la meciul de acum un an jumătate, când Steaua lui Gâlcă a luat titlul cu bulan la Iași și îl purtau fotbaliștii pe Gigi Becali pe brațe ca pe moaște. Nu sunt neapărat foarte mulți, dar se organizează mișto și au și un repertoriu bun de cântece.

Eu înțeleg că e nasol să muncești și să ai un rezultat stabilit de erori de arbitraj, însă nu ai cum să dai dovadă de prostie și să îți forțezi eliminarea așa cum a făcut-o anonimul ăla de la Dinamo. Cum să pui talpa pe pieptul adversarului la 3 metri de arbitru și, apoi, să de declari șocat că te-a eliminat. Trebuia eliminare plus un pumn în gură, ce înseamnă talpa aia în piept?

Marele fotbalist Dorin Rotariu face un nou meci magnific. Serios, îmi vine să râd când mă gândesc că sunt în continuare oameni pe planeta asta care îl văd drept un super jucător, o țintă pentru cluburile mari. El, sărmanul, joacă un fotbal care nu se califică nici pentru prima echipă a lui Dinamo.

Mi-a plăcut Iașul, pare că și-au revenit după forma catastrofală din ultimele săptămâni. Mă bucur pentru că-i oraș mare și e nevoie de fotbal, pentru că au mereu spectatori mulți și pentru că m-am săturat de invenții ce dispar în câțiva ani.

Moldovenii au un jucător bun, dar lipsit de motivație – Ciucur. Au un alt fotbalist bun, dar care nu-i al lor – Ștefănescu. Mai au un fotbalist util – Andrei Cristea și unul care trebuie să facă un pas către mai bine ca să ne arate dacă e lăudat degeaba sau nu – Crețu.

Un comentariu

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.