web analytics
Fotbal intern

Când alegi să te iei de Rădoi trebuie să ai un CV tare. Ori Tamaș n-are, săracul

Gabi Tamaș a șters pe jos cu Mirel Rădoi după meciul de la Tg. Mureș. A spus că ”S-a luat afară de mine când m-a dat afară de la Steaua, dar nu poate să numere în câte ţări am jucat eu. Dacă era un mare fotbalist juca în Europa, dar el a păcălit fotbalul”. O reacție dură, neașteptată pentru cei care nu știu ce se petrece pe acolo, dar pe mine nu m-a surprins. De asta vreau să remarc niște lucruri.

1. Tamaș a fost, așa e, în multe țări. Doar că nu prea a jucat pe unde a mers: a fost de decor la Spartak, l-au împrumutat rușii peste tot. La Auxerre are apariții puține, la WBA are o medie de minute jucate cam cât Onțel sezonul ăsta la FCSB. La Doncaster și la Watford a jucat, la fel, foarte puțin. Plus că e singurul fotbalist din lume probabil care are în CV două echipe la care n-a jucat un minut. Și asta nu pentru că ar fi fost slab, că nu e. Ci pentru că e neserios. Și și-a bătut joc de meserie.

Deci argumentul lui cu țările în care a jucat nu prea ține. El a fost, e drept, un călător. Îl invidiez, m-a luat la numărul de țări văzute. Dar fotbal nu prea a jucat nicăieri în cariera lui, una la finalul căreia se va vorbi despre ușile sparte, bețiile și bătăile de prin crâșme.

2. Aici se vede cel mai bine că FCSB-ul ăsta are legături spre zero cu Steaua pe care o știe lumea. La Steaua nu și-ar fi permis Tamaș să vocifereze așa la adresa lui Rădoi, unul dintre idolii galeriei steliste. Ca să te poți lua de Rădoi și să ai șanse să scapi trebuie să ai un CV tare de tot, ori am văzut mai sus că la Tamaș e mai repede unul aproximativ. Ori altfel, un jucător care șterge pe jos cu unul al cărui chip e pe bannerele galeriei trebuie îndepărtat de grup. Dar la Steaua, nu la FCSB!

3. Spuneam sus de tot că nu m-a surprins. Eu am senzația că reacția lui e acceptată, e binecuvântată de Reghecampf și soția din dotare. Lui Reghecampf nu i-au convenit croșeele pe care i le-a tot dat Rădoi în ultima perioadă prin presă, dar nu are curaj să îi răspundă public pentru că-l trimite Gigi Becali să antreneze la Mircea Eliade. Și ce faci în condițiile astea? Îi dai drumul din lesă jucătorului deținut de soție, unul despre care știi că e instabil.

Asta cu idolii locali nu prea se discută, indiferent dacă ai sau nu dreptate. Și eu am probleme mari câteodată și aș vrea să izbucnesc la adresa unor nume importante din presă, dar nu o fac pentru că oamenii ăia au făcut mai multe bune decât mine. Așa că tac!

radoi

6 comentarii

  • Multescu: “Guardiola nu poate sa numere cate echipe am antrenat eu. Daca era mare antrenor antrena ca mine 6-7 echipe din Turcia, 13 echipe din Romania, dar el a pacalit fotbalul! Abia l-au acceptat 3 echipe…”

    • Si totusi Tamas e prostul de a jucat in Premier League, Primera Division si Ligue 1, pe cand prostul celalalt a jucat doar in Romania si la camile (cumparat si acolo tot de un roman, de mentionat acest aspect)

  • Este o diferenta intre cariera lui tamas si Radoi..mult in favoare lui tamas . A jucat totusi zeci de meciuri prin Spania , Anglai ,Franta etc …insa el s-a pisat pe toate asta cand a spart usi si mai ales cand a venit la fcsb. Mirel chiar daca a ales banii este respectat pe un stadion din tara asta si apare pe un banner..tamas nu este respectat nicaieri ba dimpotriva

  • Pentru stelistii adevarati Mirel Radoi este ca Francesco Totti pentru Roma. Loialitatea pentru culori si legatura de rudenie nefasta cu jiji l-a privat pe Mirel de sansa de a se transfera la un club puternic din Vest. Ajuns la varsta cand te gandesti ce-i mai bine pentru familie a decis sa mearga in zona Golfului. La Steaua, in conditii normale, Tamas ar fi trebuit sa aiba bagajele facute si sa astepte miezul noptii ca sa fuga din oras . Eu nu credeam ca unii pot fi atat de fanatici pana cand am vazut pe cineva cand a smuls piatra de pavaj si a vrut sa-i crape dovleacul lui jiji, prin parbrizul Maibach-ului. La FCSB mai are sansa sa-si ceara scuze public, ceea ce poate fi elegant si cavaleresc intre gentlemen. In caz contrar, ca fotbalist, Gaby va sfarsi cu traista -n bat, ca zilierii. Facand reprosuri sticlelor de whiskey.

  • La fel e si cand a declarat Becali ca baga clubul in insolventa.Pai avea el tupeul sa spuna asta daca era Steaua?!pt ca dormeau aia(ultrasii)la el la poarta!

  • Radoi a facut mult mai multe bune pentru Steaua, insa la nivelul carierelor ImbaTamas este net superior. Tamas are 101 meciuri in 3 campionate tari: Premier League, Primera Division si Ligue 1, stii cate are Radoi, nu? Iar la nationala cifrele sunt aproape identice. Radoi ii e superior doar la capitolul dolarei, dar el si-a asumat asta cand a decis sa se retraga din fotbal la 28 de ani fara cateva luni.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.