web analytics
Fotbal intern

Campania de discreditare a CSA Steaua a început

Mă distrez pentru că știu cum funcționează lucrurile astea. În cazul FCSB-CSA situația e simplă, mie nu mi-e jenă s-o recunosc. Interesul presei din România, de sport și nu numai, este ca în jurul echipei lui Gigi Becali să se păstreze un interes ridicat. De asta nu ați văzut mențiuni despre procesele câștigate de Talpan decât în ProSport în primă fază, de asta ați văzut numele FCSB doar în ProSport deși decizia instanței era veche, de asta vedeți în continuare fel de fel de mici șicanări în direcția CSA. Ultima înțeleg că e legată de faptul că, vezi-Doamne!, fecesebiștii sunt mai mulți decât steliștii. Mi-au dat cititorii blogului tag la un articol publicat de GSP și am rămas blocat înainte să citesc. Cum să scoți o asemenea gogomănie din tine?

În fine, dau click și văd de fapt că fecesebiștii sunt ăia care au venit la meciurile cu Dinamo și cu Astra, iar ”steliștii” sunt ăia de la meciurile cu Voluntari, ASA sau CFR Cluj, tot de anul ăsta. 🙂 Tare? O tâmpenie uriașă, un articol făcut să adune click-uri, dar care are și alt efect. Îi face pe cei mai înceți să creadă titlul, să creadă că familia fecesebistă e uriașă.

Ok, acum realitatea. Văd că mi se atrage atenția că FCSB are un număr fabulos de fani și că eu neglijez asta. Mi se dă exemplu din meciul cu Dinamo, ceea ce e cel puțin amuzant. Ei se laudă cu 25.000 de spectatori la meciul cu Dinamo (lasă că 10.000 cel puțin au fost câini) și, prin asta, spun că echipa e mega iubită, că nu-i nicio diferență față de trecut, că nea Gigi e dumnezeu. Doar că e o tâmpenie, atunci când alegi drept reper cel mai important meci al sezonului trebuie să ai grijă mare de tot. De ce? Pentru că meciul ăsta, pe vremea când suporterii steliști veneau la stadion păcăliți de o siglă furată și un nume care nu îi aparținea lui Becali, aduna cifre net superioare. Hai să vedem:

Meciurile de pe teren propriu disputate pe Național Arena până la plecarea galeriilor: medie 45.049

 • 17 mai 2012: FCSB – Dinamo 3-2 – 47.698 spectatori
 • 04 nov 2012: FCSB – Dinamo 3-1 – 49.112 spectatori
 • 27 mar 2014: FCSB – Dinamo 5-2 – 45.235 spectatori
 • 31 oct 2014: FCSB – Dinamo 3-0 – 38.154 spectatori

Meciurile de pe teren propriu disputate pe Național Arena după plecarea galeriilor: medie 28.992

 • 08 iul 2014: FCSB- Dinamo 0-0 – 27.252 spectatori
 • 10 apr 2016: FCSB – Dinamo 1-1 – 48.632 spectatori
 • 20 apr 2016: FCSB – Dinamo 2-2 – 25.005 spectatori
 • 20 iul 2016: FCSB – Dinamo 1-1 – 28.027 spectatori
 • 01 mar 2017: FCSB – Dinamo 1-3 – 18.039 spectatori
 • 02 apr 2017: FCSB – Dinamo 2-1 – 27.000 spectatori

Ne-am înțeles, da? Aici nu mai menționez faptul că în ultimele meciuri asistența a fost așa mare și pentru că dinamoviștii au avut la dispoziție mai multe bilete decât aveau dacă cererea gazdelor era mai mare. Adică între un 49.000 pe vremea galeriilor și un 48.000 pe vremea fecesebiștilor diferența e destul de mare în participarea câinilor, au fost mult mai mulți cu a doua ocazie.

Dincolo de asta, GSP a scos din pălărie un articol absolut fenomenal, pe două pagini, în care ne erau prezentate pe alese rezultatele proaste pe care Clubul Sportiv al Armatei le-a avut la alte sporturi. Tare? Tare!

Acum să vedem ce înseamnă cu adevărat publicul fecesebist. Înseamnă 250 de fani cu Timișoara, 500 cu Voluntari, 1500 cu Botoșani, 2500 cu CFR Cluj. În sezonul regulat, atunci când deh, nu e musai să mergi la stadion, poți sta acasă să dai click-uri pe net.

32 comentarii

 • daca vor stadion plin in derby-uri ar trebui sa dea jumatate din bilete dinamovistilor :))

 • FCSB = STEAUA! Cel putin pana la proba contrarie. Problema si esenta acestui scandal creat de CSA/MApN se poate rezuma la doua aspecte ce vor trebui clarificate urgent: 1). Daca se va dovedi ca echipa de fotbal FCSB/STEAUA actualmente pe locul 1 in Liga 1 este continuatoarea glorioasei Steaua, care a castigat Cupa Campionilor Europeni in 1986, atunci totul va reveni in curand la normal si cei de la CSA/MApN vor trebui sa dea socoteala pentru deranjul provocat. Palmaresul sportiv al Glorioasei Steaua poate fi doar la echipa continuatoare a performantelor sportive, deoarece Palmaresul sportiv nu este bun patrimonial si pe cale de consecinta nu poate fi vandut, cumparat, inchiriat, cesionat, bagat in sertar in 2003 si scos din sertar on 2017! 2). Daca se va dovedi ca FCSB/STEAUA nu este continuatoarea glorioasei Steaua, atunci lucrurile se complica serios si consecintele juridice si sportive pentru fotbalul romanesc, FRF, Liga Profesionista pot fi grave. In aceasta situatie, in care FC Steaua Bucuresti – creata in 2003 prin preluarea jucatorilor de la AFC Steaua (creata la randul ei in 1998, prin preluarea echipei de fotbal de la CSA/MApN) – nu este continuatoarea glorioasei Steaua, atunci aceasta echipa creata in 2003 nu trebuia inscrisa in Liga 1 (pe principiul continuitatii), ci in Liga a 5-a, ca o echipa nou formata. In aceasta situatie Palmaresul sportiv al glorioasei Steaua nu mai este la nici o echipa, deoarece si noua Steaua a CSA/MApN formata in 2017 este o echipa absolut noua, fara continuitate si fara nici o legatura cu glorioasa Steaua!

  • Beghegeanu a relatat cel mai bine situatia…culmea cu obiectivitate jurnalistica, ceea ce ii lipseste dlui Scutariu.

   La fel ca toaaaaaata presa de sport, totul e cancan si bascalie!!!
   Nimic pe documente, nimic interpretat real, barbateste!

   Spuneti dle Scutariu ca dl Talpan, dupa ce a lins ani de zile dosare si documente, a gasit o “chichita” avocateasca pe care a speculat-o in instanta, extrapoland dincolo de spiritul legii si distrugand complet “marca” aia notorie…pe care NICI macar NU au creat-o ei. Culmea, nebunul de Jijino a creat-o, iar Armata asta fantastica a Romaniei a copiat-o cu tupeu si nonsalanta.
   De ce nu spuneti ca Jiji a inregistrat-o in 2004, iar in 2014 a inregistrat-o Armata!!!
   De ce nu spuneti ca dupa 10-15 ani ICJC considera ca primele doua instante nu au dreptate si intoarce 100% o decizie FARA SA AIBA DREPTUL DE A FACE O ASEMENEA intoarcere!
   De ce nu spuneti ca NUMAI ICJC spune ca a fost REA CREDINTA!!!!!!!!! cand la momentul inregistrarii (din cate imi amintesc) Jiji s-a rugat de MAPN sa inregistreze alaturi de FC Steaua Bucuresti MARCA RESPECTIVA!!!! iar acesti AU REFUZAT!!!!!
   Da, intr-adevar a facut o prostie Jiji, nu a avut un schimb de corespondenta pe chestiunea asta, insa NIMENI nu a putut prevedea ca instanta suprema sa fie atat de obtuza!
   Mai au o ultima sansa sa indrepte cu adevarat lucrurile, in ceasul a 12-lea trecute!
   Stiti dle Scutariu cum “zice” BUGMafia “presa preseaza doar…”

 • Eu am crezut Scutariule ca tu esti salariat la Prostsport. Adica unul care face live-uri nu se poate numi jurnalist. Daca nu ar mai exista FCSB si Gigi nici unii de pe la prosport nu ar mai exista(ma refer ca si jurnalisti). Ar trebui sa va retraga licenta si atunci sa vezi suferinta pe voi.

 • Pt mine ,ca dinamovist,FCSB e tot steaua.Pt ca tot pe ei vreau sa-i vad sub Dinamo in clasament cel mai mult,si in continuare ii vad ca fiind cei mai mati rivali.Ca ei s-au divizat si sustin mai multe echipe ca si Rapidul e problema lor.
  P.S. stiu ca e un articol dedicat suporterilor stelisti,dar vreau sa intru in cursa pt tricou si nu puteam sa comentez la articolul asta “partkip” sau alte ineptii.

 • Daca Gigi B. era destept, treaba cu Fcsb-Csa incheiata inainte de a incepe. Platea o suma de bani si se intelegeau. Nu plecau galeriile, cetatenii erau mai multi la meciuri. Cand erau galeriile si cu cea mai neinsemnata echipa tot erau 5000. Pe langa acest conflict cu csa au mai fost jigniriile aduse gloriilor echipei care au cantarit mult pt galerii. O alta diferenta fata de restul europei este lipsa marketingului. A fost doar un an, producea 1 mil profit si la desfintat. Pt unii este doar “Jiji sus pe Maybach”

 • Știm din 2014 oficial ca marca aparține armatei. Au fost multe procese după acel moment vizând aceeași temă, unde câștig de cauză a avut logic tot CSA. Dar pt ce s-a întâmplat în 2003(cum s-a preluat echipa, cum a devenit societate oe acțiuni, care sunt persoanele care au facilitat lucrul ăsta ) nu am aflat nimic pt a vedea dacă echipa asta poate fi considerată continuitoarea Stelei. Doar speculații și teorii(mai ales ale leluzei sud).Ca Becali a dat șpăgi în stânga și în dreapta, generalului cutare etc. Nu vad elementele noi. Talpan marjeaza doar pe interpretările lui asupra deciziei ICCJ. El repetă într-una ca instanta a recunoscut ca nu e Steaua și trebuie desființată, că nu are drept de joc etc. Dar instanta nu spune nimic de radierea firmei sau de interzicerea participării în competitii. Doar obliga să-și schimbe numele și retine chiar la un moment dat sintagma”preluare”.E o fraza din motivare când spune”preluarea nu s-a făcut incluzând și elementul marcii”(nu rețin exact acum fraza).Deci FCSB are vrând nevrând ADN-eul Stelei

 • Apropo, p-asta am uitat sa ti-o zic, tot Geambasu aseara: “Presa sportiva mai exista numai la GSP”, intr-o cearta cu Marica. :))

 • Da ai dreptate, dar sper ca nu ma poți învinovăți pe mine acum ca încă pot sa ma bucur la fel de mult la victoriile”fcsb-ului”?!.Cu noi “fcsb-stii” se întâmplă o chestie normala, e în legea firii umane să percepi Fcsb ca fiind Steaua și nu cea a Armatei. E ca atunci când după mulți ani, afli ca mama ta e una adoptiva. Nu poți sa te duci la mama ta biologică și să-i porți aceleași sentimente și să-i spui că o iubești, când e prima dată în viață o vezi. Iar pe cea care te-a crescut și ai crezut-o mama ta, să-i dai un șut în fund fără nicio remușcare.

  • Ma plateste Talpan din salariul lui mai mic decat al meu. Si ma plateste si Lecce de la Sud, iau lunar bani de la ei.

 • Interesant este ca din statistica ta, la prezenta spectatorilor cu galeriile alături lipseste anul 2013(probabil ai selectat meciurile cu cea mai mare audiență ), iar la prezenta spectatorilor fără galerii lipsește anul 2015, când Fcsb lua titlul cu Galca ).Cred că-ți strica media la final!. Glumesc, stai liniștit ca nu ești singurul jurnalist care nu reușește să fie obiectiv. (și nici perseverent în idei).Țin minte un”live” de-al tău unde nu-ți explică-i cum galeriile după procesul din 2014 înjura actuala echipa când cu un an în urma o aflau. Îmi pare rău cu nu am salvat acel live(nu-mi trecea prin cap atunci, ca l-aș fi putut folosi intr-un anume context)

  • Lipsesc meciurile disputate pe Ghencea. Vizavi de modificarea parerilor, v-am spus, doar un cretin ramane pe pozitii desi apar argumente noi.

 • Daca iti place fotbalul n-are cum sa nu iti fie dor de Steaua, Rapid, Petrolul, U Cluj, FC Arges…

 • Mihai pe suporteri nu-i poti obliga sa respecte decizia.
  In Romania pot exista 2 echipe de UTA, 2 de Dinamo, 7 de Rapid, 2 de Craiova dar nu pot exista 2 de Steaua.
  Stai relaxat ca Digi nu pierde nimic. E prima data cand ii dau dreptate lui Gigi. Aceeasi echipa care a fost si la CSA, mai apoi a fost mutata la AFC si dupa la FCSB. Una e sa cumperi un jucator si alte e sa iei tot ce a detinut AFC si CSA. Chiar Talpan a intretinut aceasta confuzie ca el ii stima si era multumit de parteneriat:)).Chiar el a declarat ca lucreaza de 15 ani la acest dosar. Chiar inainte ca societatea sa existe.

 • Și în jurul cui să păstreze interesul, echipa armatei încă nu există. Când va juca primele meciuri în liga a-IV-a și fapt-ul și toată presa va fi acolo. Problema este cat va dura interesul pentru echipa armatei după debutul ei. Rapid, Argeș, Farul etc joacă deja în ligile inferioare, și cate știri ai văzut despre ei în afară de câteva articole. Rămân în anonimat, cum o sa se întâmple și cu Steaua Putem visa frumos, ca Steaua armatei va creste și va deveni o echipa mare(parteneriate,sponsorizari etc), dar uitam ca trăim în România unde nu s-au găsit soluții și oameni dispuși sa investească în echipe de tradiție dispărute din peisajul fotbalului românesc (Ultimul exemplu:Otelul).Cu ce e mai specială Steaua?!, notorietatea de acum i se datorează paradoxal tocmai “abuzului” de către Becali a folosirii numelui, ținând-o în plin-plan. Să ne imaginăm dispariția echipei Steaua în 1999 sau 2003, ce notorietate mai avea acum având în vedere ca mulți copii și chiar “ultrasi”din actuala galerie, au devenit stelistii în “epoca Becali? .În privința prezentei pe Stadion, de ce nu compari cu perioada 2005-2012, când situația era la fel, minus scandalul actual. Să-ți schimbi numele, să ramai fără aportul galeriilor, și totuși să ai o audiență decentă cred că e rezonabil la cat e de atacată echipa asta. E o provocare, vorba lui nea Nicu,( că tot s-a întors Steaua la forma de organizare din comunism), să vină lumea la stadion cu însemnele Stelei și să scandeze “Steaua” și nicidecum “fcsb”.

 • Stii ce e misto , ca si tu esti fix ca presa aia man :)))) . Tu nu folosesti Steaua ci FCSB :))
  Dar majoritatea articolelor tale pe care le citesc sunt doar despre ei (ca ii critici, ca injuri etc … aia e ) Practic si cand nu e Steaua aia adevarata tot se scrie la fel despre ea ;*

  • Chill, man. Janes english? Pai eu SUNT presa aia, man. Pentru ca asta e meseria mea, man. Sa scriu despre FCSB, man. Intelegi, man? Poate de aia, man, vezi atat de multe articole despre ei, man.

 • Manipularea este uriașă,nu vor să respecte decizia instanței.Pierd bani daca accepta că fcsb nu este Steaua,trebuie să întrețină aceasta stare …Digi a plăti t până în 2019 parcă drepturile TV,cum ar fi să piarda jumătate din masa uriașă de fani ai Stelei ?

 • Cel mai mincinos jurnalist. Nu-l intereseaza despre FCSB dar e singurile lui articole care cu adevarat sunt citite.
  Scurariu asta ar trebui sa stie ca peluzele au decis sa sustina pe altcineva. In timp ce Peluza Sud a ales sa fie de partea CSA-ului si sa-i sustina in Liga a 4 a, Peluza Nord a ales sa sustina Juventus Bucuresti. FCSB are suporteri putini. Fals. Compara cu ce au celelalte echipe, compara ce sustinatori are CSA si apoi tragi linie. Daca nu ar fi FCSB-ul articolele tale nu le-ar citi nici bunica:)). Si tu stii asta. De asta faci dupa fiecare meci al FCSB-ului live:)). Pentru ca daca ai face live dupa meciul Astra cu Dinamo nici bunica nu s-ar uitat.

  • Daca tot cititi blogul asta ar trebui sa stiti ca el e platit sa urmareasca fcsb si Steaua, pentru ca asta cere populimea. Legat de partea cu suporterii, aveti foarte putini, si pe langa faptul ca sunt putini sunt si redusi mental. Continuati sa scrieti ca e bine pe facebook :))

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.