web analytics
Fotbal intern

Burleanu, acest Erdogan mai plictisitor

Și uite așa s-au dus șansele mele de a-mi depune candidatura la șefia FRF din cauza manevrelor făcute recent de Răzvan Burleanu. Ok, lăsând gluma la o parte acum, mi se pare că trăiesc într-un univers paralel când văd lipsa de atitudine a presei și a oamenilor din fotbal față de ceea ce face omul ăsta din Federație.

Într-o adunare generală a FRF în care majoritatea e formată din pamfletari din fotbalul mic, feminin, minifotbal și toți agricultorii rătăciți într-un accelerat spre București, cei din Liga 1 nu contează! Degeaba țipă Becali ca un descreierat, degeaba înjură Prunea pe la TV, sunt sute de voturi pe care Burleanu le-a antamat, sub o formă sau alta, de la cei care în mod normal nu ar trebui să conteze. Ești președinte din liga a 5-a Mehedinți? Ești implicat la minifotbal? Ai o echipă de fotbal feminin? Votezi ce vrea Burleanu pentru că de Burleanu depinde viața ta sportivă, nu-ți permiți să-l superi așa cum își permit ăia care fac fotbal la nivel înalt.

După ce a populat România cu treninguri și mingi Joma de proastă calitate, Burleanu și-a văzut răsplătit efortul într-o adunare generală care l-ar face și pe Erdogan să zică ”bos, mai las-o-n plm, ne e rușine de oameni”. Mai întâi și-a aruncat zoaiele către cei din Liga a doua, le-a dat fix nimic din drepturile de televizare ale Ligii 1. Apoi, după ce i-a fidelizat și pe fomiștii ăia cu, repet, fix doi lei, Burleanu s-a asigurat mai ceva ca Erdogan că nu va avea adversari la alegerile următoare.

A modificat regulamentul pentru participarea la alegerile FRF și acum nu mai poți candida dacă în doi din ultimii cinci ani nu ai îndeplinit un rol în fotbal așa cum ar fi cel de arbitru, fotbalist, observator sau alte mizerii. Ce a făcut prin asta? A înlăturat posibili adversari precum Ionuț Lupescu, cel care e pe la UEFA de ani de zile sau precum oameni cu adevărat capabili care ar fi venit din afara fenomenului. Așa cum a venit și el, Burleanu, om care n-ar fi putut candida dacă era regula asta în 2014.

Începeam zicând că nu mă miră că nu ia nimeni atitudine. Păi cum să ia? Omul și-a cumpărat presă, a adus la FRF oameni care să îi asigure că va avea liniște. Și nu vă luați după micile subiecte care sunt publicate, astea sunt fix nimic pe lângă ceea ce se întâmplă cu adevărat la acest Erdogan cu ochelari de geek. Federația e condusă doar cu niște comunicate scrise simandicos care ascund incompetența la niveluri diferite. Suntem morți din punct de vedere fotbalistic, dar nu veți afla asta. Pentru că pe facebook sau pe site-ul federației sunt ascunse rezultatele catastrofale ale naționalelor mici, spre exemplu. Pentru că sunt publicate doar realizările închipuite ale lui Burleanu, cel care apare de mână cu Bodescu încoțopenitorul la tot felul de nimicuri.

Ah, și nu vă faceți iluzii. Omul face parte din sistem, sistemul care l-a pus președinte, ăla care are interes să conducă fotbalul, să regleze lucruri. Competența lui Burleanu se rezumă strict la a evita răspunsurile întrebărilor dificile, în rest e pământ!

3 comentarii

  • Eu ma bucur ca ii baga in spume pe hotii astia din liga I, Prunea ala e de o abjectiune ce nu poate fi descrisa in cuvinte. Presa chiar da in Burleanu, spre deosebire de cuplul Mitica – Sandu, in care ati dat doar spre sfârșitul domniei când probabil ati vazut si voi intr-ul final mai departe de Bulgaria/Grecia/Turcia si astia n-au vrut sa va mai trimita in vacante.
    Logica e foarte simpla: daca hotii de la cluburi fac urat inseamna ca cineva le strica ploile, daca asta e Burleanu atunci eu ii mulțumesc.
    Ioanitoaia a vazut mai multe tari decat cunosc unii din peluze, si ma refer doar la alea platite de foștii conducatori LPF-FRF.

  • Ce rost ar avea acum un conducator competent!? Oricum, dupa ce UEFA va lua act de combinatia fecesebe – steaua, ne asteapta 5 ani fara cupe europene. Si desfiintarea FRF si LPF.

  • Doamne ajuta sa vina baiatul ala pe care l-ai promovat tu aici!
    Sa salveze fotbalul romanesc…

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.