web analytics
Diverse

Bună, TPU! Păreri 5G? Dau fundă!

Am cochetat puternic cu ideea cumpărării unui telefon 5G. Acum folosesc un Samsung S10 pe care l-aș fi schimbat fie într-un S10 5G, fie într-un Note 10 5G. Evident, principalul impediment în toată treaba asta era cel financiar. Primul e vreo 4500 de lei, al doilea vreo 6500 de lei. Și deși n-aș fi dat 1000-1500 de euro acum pe un telefon, tot nu m-am lăsat. Am verificat, am căutat variante și eram pe cale să fac asta. Dar m-am oprit și m-am gândit mai tare.

La ce îmi trebuie mie, concret, viteze 5G în clipa de față?

Deși Orange și Vodafone se bat în a prezenta ofertele lor 5G și avantajele care vin cu noile viteze, aplicarea în viața reală a unui utilizator obișnuit este, măcar deocamdată, foarte puțin necesară. Și am pus pe foaie lucrurile pe care le fac eu cu telefonul.

Filmat și fotografiat, apoi urcat în social media – Vitezele 5G m-ar ajuta, da, dacă aș fi băiatu’ lu’ Tarantino și aș urca vreodată ceva needitat. Dar asta nu se întâmplă. Iar ce urc needitat este suficient de mic încât să zbârnâie și pe 4G. În cazul fotografiilor nici nu mai vorbim.

Văzut filme și YouTube – Niciodată nu am întâmpinat probleme la YT, iar în cazul filmelor de pe Netflix sau HBO GO… nu știu voi, dar obiceiul meu de consum al filmelor de pe telefon implică un download acasă și uitatul în avion, în tren sau în mașină dacă sunt pasager. Nu cred că s-a întâmplat vreodată să mă uit la mai mult de 5-6 episoade dintr-un serial, de exemplu, astfel încât să am nevoie să stream-uiesc (!?) sau să downloadez altele.

Citit știri, consumat știri video – La fel, vitezele 4G sunt oricum mult prea mari pentru ceea ce înseamnă obiceiul meu de consum.

Ascultat muzică – Spotify și atât. Și, la fel, niciodată nu am fost incapabil să îmi donwloadez rapid, ultra-rapid, muzica de care am nevoie.

Nu mă înțelegeți greșit, din partea mea să fie 5G la toată lumea, dar momentan eșuez în a găsi un motiv suficient de bun pentru a face investiția într-un telefon capabil să funcționeze 5G. Ca să nu mai vorbim despre infrastructura 5G, una care e încă în fașă.

Dacă voi trece acum la Note 10+ sau în primăvară la S11, cu siguranță variantele vor fi normale, non-5G. Probabil, dacă lucrurile vor merge așa, abia din 2021 mă voi gândi serios la utilitatea unui telefon 5G, asta dacă nu cumva până atunci nu vor mai apărea telefoane fără 5G.

Apropo, vând un S10 excelent, cu garanție, cu tot tacâmul. Dacă sunteți interesați, dați un buzz!

4 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.