web analytics
Diverse

Bună, TPU! Ce router e bun pentru netul Fiberlink 1000?

Bună, TPU! Meam pus net nou și merge mai prost k ăla vechiu’. Ce rutăr sămi eau ca să ânceapă să meargă bn? Dau fundă!

Cam așa e întrebarea mea. Nu mă pricep și întreb și eu lumea, nah. Am părăsit Telekom și am venit la lăudatul Digi cu tot cu net, nu doar cu televiziunea. Și dacă cu asta din urmă n-am nicio problemă, internetul pare să fie mai prost decât ăla pe care îl aveam. Sigur, eu fiind total nepriceput în a testa lucrurile de tipul ăsta vorbesc pe ”feeling”. Adică mi se pare mai prost. Văd asta pe laptop, văd asta și pe telefon. Pe site-ul Digi zice că pentru a atinge vitezele promise de Fiberlink 1000 ai nevoie de un PC cu o configurație de minim i7, 4GB RAM, cu SSD, cu fel de fel. Și am asta, laptopul meu e avion. Dar tot pare mai prost decât ăla de la Telekom.

Și, într-un exercițiu de meditație profundă asupra subiectului, am zis că poate e de la router. Am netul Fiberlink 1000 de la Digi, adică ăla full option cu piele și navi mare, dar routerul tot de la ei. O chestie mică și albă.

Concret, întrebarea e: routerul lor e motivul pentru care nu pot profita de netul ăsta bun? Dacă schimb routerul o să simt o diferență? Există routere mai bune care să nu coste șaișpe milioane opt sute de mii?

Danke Shanke!

12 comentarii

 • Pagina intentionat ai publicat o sa nu fie screen responsive, presupun?
  Sa arate exact ca un noob a tehnicii?:)

 • Eu as zice sa chemi un tehnician de la ei sa verifice. Daca pui alt router si ai probleme cu netul, nici nu se deranjeaza sa vina pt ca nu folosesti echipamentul lor.

    • da, domn sef. dar pe wi-fi un test de viteza imi arata download de 4 mb/s. Banuiesc ca se poate mai bine 😀

     • Eu am pe wi-fi in jur de 40 Mb/s download/ upload. Am testat acum. Tot la Digi. Cu echipamentele standard, nu cu nu stiu ce avioane. Cheama un tehnician de al lor sa-ti faca o verificare. Sa nu limiteze ceva viteza.

 • Salut, un router foarte bun, dar și scump este Asus RT-AC88U. O alternativa accesibila ca preț este Tenda AC10U. Numai bine!

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.