web analytics
Motorsport

Brno GP. Rossi face minuni cu Mobra. Cu IJ-ul ăla de Yamaha

Cursele celor trei clase se vor vedea la Eurosport. MotoGP-ul începe de la ora 15:00

Brno GP. Rossi face minuni cu Mobra. Cu IJ-ulÎn toată discuția asta despre cât de tare e Marc Marquez și despre cum o să rupă Honda la anul cu el și cu Lorenzo, nu foarte multă lume vorbește despre ceea ce face Valentino Rossi cu, zic eu, cea mai proastă motocicletă de uzină. Dintre toți constructorii cu pretenții, nu discutăm despre KTM sau Aprilia, Yamaha are cea mai proastă motocicletă și în acest sezon.

Și, cu toate astea, Il Dottore e pe locul 2 la general după vacanța de vară, înaintea cursei de la Brno. Cursă de la Brno în care Valentino Rossi urmează să plece de pe poziția secundă în grilă, din spatele lui Andrea Dovizioso și din fața lui Marc Marquez. Ok, Brno și Spielberg sunt circuite pe care Ducati din ultimii ani performează, Marquez are de departe cea mai bună motocicletă din concurs și e și într-o formă de invidiat, însă nu va mai trece mult până la prima victorie a lui Rossi. Așa, cu Mobra aia, cu IJ-ul ăla pentru care mă mir că nu le e rușine celor de la Yamaha.

Apropo, IJ-ul ăsta fabulos e pe cale să îl îngroape pe Maverick Vinales. În Q2-ul de azi, Vinales a obținut cel mai slab timp, cu 1.1 sub Dovi. Și e o performanță mare pentru omuleții în albastru din garaj să se vadă cu pilot sub Tito Rabat, cu siguranță. Pe Tito Rabat îl bate și Bogdănel, cel care mi-a pregătit mie motocicleta pentru Mongolia. Ei bine, Yamaha nu poate cu unul dintre cei mai talentați tineri piloți.

Sigur, cursa e mereu altceva. E ecuația gumelor pe care Yamaha o pierde mereu, e temperatura care azi a fost atât de mare – cică 50 de grade la nivelul asfaltului – încât duminică poate să fie loterie. Vedem. Eu, ca de obicei, merg pe Rossi!

2 comentarii

  • Rossi la varstalui merge mai tare ca altii pe trotinete de uzina. Nu are de ce sa se retraga, inca se bate pt podiumuri, ceea ce Vinales nu e in stare sa o caca constant

  • Cu tot respectul pentru Rossi si fanii lui:la 39 de ani cred ca a venit timpul sa se retraga!Asta ca sa aiba iesirea de mare campion pe care o merita!Altfel o sa fie in pericol de a cadea in derizoriu.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.