web analytics
Fotbal intern

FC Botoșani – Steaua B 0-2. Dennis Man, Jakolis și alții. Plus Astafei, rușinea vie a sportului

Impresionantă desfășurare de forțe a moldovenilor în prima repriză, atunci când au alergat ca demenții și au pus vicecampioana într-o postură în care eu n-am mai văzut-o pusă în ultimii ani. Totuși, hei-rup-ul trebuie să fie lipit unei calități inidividuale, mai ales pe ultima pasă și pe finalizare, ori asta lipsește moldovenilor.

Dennis Man a avut emoții cum aveau cei mici chemați în fotbalul din curtea școlii jucat de vecinii mai mari. Sigur, dacă îl scoatem din context a avut o prestație modestă, însă contextul e important: e un puști care abia a făcut 18 ani la primul meci la un club mare într-o competiție net superioară celei în care-a jucat până azi. Asta e realitatea românească.

Jakolis e imposibil de criticat, a dat două pase de gol și a apărut o dată excelent la finalizare, din pasa bună a lui Man. Totuși, pentru mine cei doi Popești sunt departe, mult prea departe de ceea ce se cere la nivelul ăsta. Și când zic nivelul ăsta nu mă refer la Steaua neapărat, ci la Liga 1. Poate mă înșel eu, na.

Steaua continuă să bată echipe doar din prezentare, din valoarea de pe hârtie, din atitudine dacă vreți. Ăsta e un aspect pe care puțini îl sesisează, patronul Botoșanilor e unul dintre cei care își dau seama cum ”lucrează anvergura în sport.

Pentru mine, Astafei e cel puțin la fel de nociv precum Șumudică în acest sport. Sigur, vouă vă place că e verde-n cap, că e hipster și că face versuri. Pentru mine e jucătorul care și-a bătut joc de tricoul de pe el încercând să facă adversara campioană, în acel ASA – Petrolul în care rata intenționat ocazii importante. O rușine a fotbalului!

Aganovic e tipul de om pe care îl suni prima dată când te muți, când ai de cărat un pat și de muncit. Mi se pare mega-serios, are o disciplină a muncii impresionantă din ce am auzit și uite că e fundaș dreapta cum Enache n-a reușit să fie. Sigur, în comparație cu Enache și Niță poate să joace mai bine acolo. Dar good job, Aganovic!

Achim continuă să mă dezamăgească, încep să cred că l-a atins sindromul București-echipă mare. Sigur, poate că nu-i postul lui ăla, însă nu poți atăta atât de rău în permanență, nu poți face atât de multe greșeli. Are probleme și la recuperare, păi Bourceanu face de 5 ori cât Achim. Nu mai vorbesc despre contribuție ofensivă, el nu poate să fie omul care ia mingea dintre fundași cum făcea Pintilii pe vremuri. Și asta vine de la unul dintre susținătorii fotbalistului încă de pe vremea în care juca la Ceahlăul.

Stăncioiu m-a surprins în ideea în care nu mă așteptam ca un portar cu experiența lui să aibă nevoie de timp pentru a se obișnui, pentru a stabili o comunicare cu defensiva. Ori în prima repriză au existat erori de comunicare între el și fundași câte n-am văzut la clubul ăsta în ultimii 5 ani. Ciudat!

foto: Facebook Steaua

foto: Facebook Steaua

5 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.