web analytics
Fotbal intern

Ce bizoni! E bine cu 6 din 6, dar jocul e bambilici glorificat

Am impresia că va fi un nou sezon în care clubul care are, în mod evident, cei mai valoroși jucători se va bate pentru un loc doi de onoare, așa. N-ai cum, e imposibil să faci ceva când tu ai amatori la toate nivelurile, plus un antrenor care și-a dat examenele doar ca să poată Gigi Becali să antreneze.

FCSB e cea mai tare echipă din lume. Sezonul trecut a avut echipă bună, dar i-a lipsit pasatorul, mijlocașul ofensiv cu rol de creier. Ei bine, l-a transferat sezonul ăsta, îl cheamă Costică Budescu, și nu reușește să profite de asta. Arată din nou ca o echipă căreia îi lipsește ceva. O să spuneți că-s dement, că doar a dat pasă de gol. A dat, așa e, însă nu vorbim despre Ovidiu Popescu, ci despre Budescu, cel mai bun din Liga 1 la treburile astea. O echipă cu Budescu trebuie să joace altceva. Ce juca Astra câteodată.

Gigi Becali pentru FCSB e ca un cancer care nici nu omoară, dar nici nu lasă clubul să prospere. E cea mai nenorocită pată din istoria acestui club, oricare ar fi el. Cred că și Sile Cămătaru ar fi fost mai indicat pentru preluarea clubului, așa ilegal și nenorocit cum a fost preluat. Pentru că prostul nu e prost destul până când nu crede că se pricepe la fotbal. Și, needucat cum e, a masacrat antrenorii și jucătorii din acești mulți ani, iar rezultatul e simplu. Oricât de mare e diferența de valoare între jucătorii FCSB și cei ai adversarelor, plusul e anulat de intervențiile jegoase ale lui Becali. Să joace Morais, oriunde, dar să joace. Să joace ăla, să joace celălalt acolo, și tot așa. Iar antrenorii FCSB, cu foarte puține excepții, au fost aleși pentru că sunt niște sclavi din manufacturare.

Am voie să spun că mi-a plăcut de Gabi Enache meciul ăsta? Adică spre deosebire de colegii lui, Enache chiar a reușit câteva. Mi-a mai plăcut și de Momcilovic, cel care n-are cum să nu fie fundașul stânga al echipei.

Cred că am și eu ceva defect. Nu știu să explic foarte bine, însă eu am avut mereu super pretenții de la… Alexandru Ciucur. Serios, nu glumesc! Nu îmi aduc aminte ce am văzut la el, dar știu că mi-a plăcut suficient de mult încât să îl consider fotbalist cu potențial uriaș. Și tot aștept de câțiva ani, ba la Pandurii, ba la Poli Iași, să facă ceva. Și aștept degeaba, văd.

Eu l-am apreciat pe Dică, îl apreciez și acum când e antrenor. Și, din nou, îi doresc mult succes. Dar nu-l văd bine…

5 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.