web analytics
Diverse

Cel mai bine vândut Lego din lume (P)

Astăzi vreau să discutăm despre gama Lego City, adică rezultatul încercării companiei de a reproduce modelele pe care cei mici le văd în viața de zi cu zi în jucătorii distractive. Lego City tratează teme iconice pentru copilăria oricui, de la polițiști la pompieri, de la aviatori la medici pe ambulanță, totul într-un decor complex. Și, pentru că se apropie momentul în care voi pleca în călătoria cu Trans-Siberianul prin Rusia, am zis să vă prezint un model Lego City în această temă. Este vorba despre setul Lego City Marfar.

Setul despre care vorbim include un tren motorizat care poate fi controlat cu o telecomandă cu infraroșii și, foarte interesant, poate fi controlat în șapte regimuri separate de viteză. Setul include un vagon pentru vite, din câte pot vedea, două vagoane speciale pentru paleți și un altul pentru marfă. De asemenea, totul se face prin încărcare-descărcare de pe macaraua specială inclusă în set. Setul include și patru minifigurine, un șofer de motostivuitor, un mecanic de locomotivă, un fermier și un șofer de camion. Costă 900 de lei. Gama este completată și de alte seturi cel puțin la fel de interesante, precum Lego City – Stația de pompieri, Lego City – Tabăra de bază arctică, Lego City – Post de poliție sau Lego City – Port spațial. Pentru mai multe detalii intră pe site-ul Noriel și vei vedea acolo întreaga gamă la care, din ce pot observa azi, sunt aplicate și niște reduceri destul de importante. Tot pentru cei cărora le plac trenurile există și setul Lego City – Tren de mare viteză pentru pasageri. Adică un tren din acela cu formă aerodinamică care poate fi controlat, la fel, printr-o telecomandă cu șapte viteze. Se poate ridica acoperișul primului vagon pentru a putea introduce mecanicul, de asemenea, și vagoanele de pasageri pot fi controlate în interior. Setul include trei minifigurine, mecanicul locomotivei, un călător și un ciclist.

Dacă a existat în ultimii ani o perioadă în care vi s-a părut că Lego a intrat în umbră, ei bine, uitați totul. Potrivit CNN, producătorul danez de jucării a avut un plus de 25% în încasări și un plus de 31% la capitolul profituri nete în anul trecut, în 2015. Lego a vândut, atenție mare!, 72 de miliarde de cărămizi către 100 de milioane de copii în 2015 iar Lego City – stația de poliție este alături de Star Wars Millennium Falcon cel mai bine vândut produs Lego din întreaga lume. Lume care, așa cum v-am mai spus, recunoaște mai repede brandul Lego decât recunoaște branduri precum Coca-Cola sau Ferrari.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.