web analytics
Fotbal intern

De ce e bine să ai un psiholog la echipă, exemplul Tudorie smardoiu’

Nu există echipă în campionatele puternice ale Europei care să nu aibă în staff un psiholog. Mi-a povestit un fotbalist român că doar cu ajutorul psihologului a reușit să se țină pe calea cea dreaptă într-un moment în care câștiga pe lună cât în România în trei ani. Fără el ar fi ajuns rău, spunea omul ăsta.

Ei bine, în România nu există așa ceva. Pentru că FCSB preferă să îi dea inutilului de Mache 3000 de euro pe lună sau câte 1000 de euro sutelor de machedoni care freacă duda fotbaliștilor pe acolo decât să dea 2000-3000 pe lună unui psiholog bun. Ce îți făcea un psiholog bun?

Îl făcea pe țărănache de Tudorie să renunțe la bășinile de Galați și să se concentreze pe fotbal. Îi explica că va ajunge un boschetar ratat dacă o ține cu băutură și bătăi în Centrul Vechi de la vârsta asta. Îi va spune că se va însura cu o asistentă TV, va fi părăsit când va rămâne fără cele câteva mii de euro acumulate în scurta carieră și că se va arunca în gol de pe bloc pentru a-și curma suferința.

Serios, un psiholog bun e în stare să le explice mucoșilor că drumul pe care o apucă ei nu e ăla corect. Psihologul bun te învață să te integrezi rapid în echipă, în grup. Îți indică mai multe variante de urmat atunci când ai dileme profesionale și te sfătuiește atunci când nu te poți concentra la fotbal din pricina problemelor de acasă.

Nu e târziu nici acum! Pentru că Tudorie se va întoarce la echipă (deși eu cred că-l dă Becali afară) și va fi luat la mișto de restul colegilor. Sau, mai rău, va fi primit ”în grup” după ce a primit botezul Centrului Vechi. Dacă cineva vrea să îl salveze pe Tudorie, atunci să îl trimită la un psiholog!

sursă foto: facebook FCSB

sursă foto: facebook FCSB

8 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.