web analytics
Bilete de avion ieftine

Bilete de avion ieftine, ep. 1 – Macacii Barbary din Gibraltar cu numai 231 euro

macac barbary gibraltar

Nu are cum să nu vi se pară interesant Gibraltarul. Dacă sunteți pasionați de aviație veți vrea să aterizați măcar o dată pe aeroportul special de acolo, unul care se intersectează cu unica șosea care face legătura între Spania și Gibraltar. Și chiar dacă nu sunteți, sigur veți vrea să urcați pe Stânca Gibraltar, să vedeți și să interacționați cu macacii Barbary, să vedeți peștera unde s-au adăpostit ultimii neanderthalieni sau să încercați să vedeți Africa într-o zi senină, de pe vârful Stâncii.

Teoretic, Gibraltarul e o destinație greu accesibilă. La o căutare clasică, cel mai ieftin bilet găsit apare în iulie, între 7 și 12, și costă 453 de euro. E o chestie costisitoare și complicată. Veți zbura de la București la Londra Heathrow cu British Airways, o escală de 2 ore acolo, apoi zbor către Gibraltar. Returul e cu escală peste noapte, de 16 ore, deci nu ne place.

bilet avion gibraltar

 

Bilete de avion ieftine către Gibraltar – soluția mea

Iată două variante prin care poți ajunge să te bucuri de ineditul Gibraltarului la prețuri mai mici decât cel mai mic preț găsit prin metodele convenționale.

1. București – Londra – Gibraltar – Londra – București

Vei schimba tot în Londra, așa cum vezi mai jos, dar te va costa 261 euro. Adică o economie de 192 de euro, vreo 850 de lei! Cum se întâmplă asta? Uite, pas cu pas:

Pe 7 iulie pleci din București la Londra Stansted cu zborul Ryanair de 23:25. Ajungi acolo la 00:45, ieși din terminal la 01:30 și iei autobuzul spre Luton. Vezi un film în aeroport, dormi, îți bei cafeaua și citești câteva pagini dintr-o carte, iar la ora 15:00 decolezi cu Monarch spre Gibraltar, acolo unde ajungi în 3 ore.

La întoarcere e mai distractiv. Pleci pe 11 iulie la ora 12:10 din Gibraltar cu o cursă EasyJet care te va lăsa la Londra Gatwick. Profiți de ocazie, mergi să vezi Londra cu doar 2 lire biletul. Ai timp să te plimbi, să vezi toate obiectivele mari, pentru că poți sta în oraș până după miezul nopții. Ai avion la Stansted, la ora 06:25 dimineață, cursa Ryanair spre București. Simplu, nu?

bilete ieftine gibraltar

 

2. București – Malaga – Gibraltar – Malaga – București

Este o variantă o idee mai ieftină decât cea de mai sus, mai puțin obositoare, care oferă și un bonus! Vei rezerva bilete de avion la BlueAir în perioada 7-12 iulie pe ruta București – Malaga, la prețul de 201 euro. (preț verificat azi, 6 februarie 2015)

Zbori aproape 4 ore până acolo, apoi iei un autocar către Gibraltar. Face între 2 și 3 ore și costă circa 15 euro. Partea bună e că va avea un traseu excelent, vei parcurge o bună parte din Costa del Sol, o priveliște care te va încânta. Partea și mai mișto e că autocarul nu va intra în Gibraltar, te va lăsa la mini-granița cu Spania, acolo unde vei trece pe jos. Vei păși astfel peste pista de avion a aeroportului din Gibraltar și vei putea lua micuțul stat la pas. Deci 201 euro plus 30 de euro pe autocar – ai văzut Gibraltarul cu 231 euro, zbor fără escală.

Sursa foto

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.