web analytics
Fotbal intern

Benzină cu plumb de la PECO de cartier

Meci frumos, o repriză Viitorul, o repriză FCSB. Ocazii peste media Ligii 1, niște fotbaliști buni și foarte buni, niște dezamăgiri clasice made in România. Oricum, a meritat pentru cine a stat 90 de minute la TV sau pe stadion.

La cum a arătat prima repriză, nu se supăra nici FCSB dacă era 4-0 pentru Viitorul. Doar că inconstanța e apanajul tinereții, iar orice ar zice Hagi în vestiar, nu ai cum să nu te gândești la pauză că ai dominat clar și că adversarul e norocos că a scăpat doar cu 2-1. Și după pauză… pici în cap!

Când le iese jocul ăla cu pase rapide pe tot terenul, cei de la Viitorul pot da gol oricui în România. Sunt agresivi, joacă bine și fără minge, FCSB nu și-a văzut capul în prima repriză.

Dică se uită, oare, la celelalte echipe din playoff? El vede că toți au un mod special de a trata fazele fixe, cornere sau lovituri libere? Viitorul a avut în seara asta cel puțin trei scheme ușor de identificat care au pus probleme mari. Tot ce poate produce mai bun imaginația antrenorului Dică este ”trage, Budescule, când o simți!”

Și apropo. Știți de ce a arătat FCSB bine în repriza a doua? Pentru că pe fondul scăderii de putere a Viitorului, FCSB a avut în față și o echipă care nu se apără. Pentru că dacă vrei să ucizi FCSB, tot ce trebuie să faci e să te aperi.

O spun fără urmă de ezitare. În cea mai mare parte a lui, iubitorul de fotbal din România este prost. Prost, adică lipsit de creier. Tâmpit, ridicol, dobitoc uneori. Să îl critici pe Budescu etapele trecute, să zici că e bășinos și că nu merită să stea pe teren în condițiile în care doar el contează, ei bine, abia asta e prostie cruntă, gigibecalism pur.

 

3 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.