web analytics
Fotbal intern

Becali vrea să respecte legea îndemnând la încălcarea ei. Ce nu îi explică avocații finanțatorului FCSB

Într-o nouă intervenție în presă, cu prilejul unei conferințe organizate la sediul din Aleea Alexandru, finanțatorul FCSB a avut un discurs împotriva mitingului anunțat de suporteri. Mai mult, explicând în repetate rânduri că vrea să respecte legea, aruncă vina pe Clubul Sportiv al Armatei pentru că nu îi cedează dreptul de a folosi Complexul Sportiv Steaua, complex care momentan nu produce bani. Fractura din logica lui Gigi Becali este totuși considerabilă, finanțatorul FCSB cerând să se respecte legea argumentând însă spre încălcarea ei. ”Vor veni procurorii la Boroi și îl vor întreba de ce nu îl lasă pe Becali să folosească baza, să producă bani”, a tunat finanțatorul.

George Boroi, colonel în Armată și președinte al CSA Steaua, nu poate să îi încredințeze echipei lui Gigi Becali dreptul a a folosi baza. Așa cum ProSport a scris în repetate rânduri până acum, Boroi este obligat să respecte legile în vigoare, legi care reglementează felul în care Complexul Sportiv Steaua poate fi închiriat. Potrivit unui Ordin de ministru semnat în 2011 de Gabriel Oprea, pentru închirierea completă sau parțială a bazei sportive aflate în posesia MApN trebuie organizată o licitație publică, totul după o evaluare prin care să se stabilească cuantumul chiriei.

Sunt 194.222 de metri pătrați de teren și 27.538 metri pătrați de suprafață construită care, după estimările experților consultați de mine, trebuie să fie închiriați cu minimum 100.000 de euro pe lună! Așa o obligă legea pe CSA Steaua să facă! 

Până acum nu a fost stabilit evaluatorul, deci nu a fost făcută licitația. Nici pentru revenirea în Ghencea, nici pentru evaluarea mărcii Steaua. Sursele noastre spun că va mai dura mult, peste 3-4-5 luni, până când vor putea exista șanse ca FCSB să devină Steaua și să revină în Ghencea.

Recapitulăm! Aici nu e vorba despre ce vrea Boroi și nici despre ce își dorește Becali sau suporterul fecesebist! Aici e vorba despre lege. A! Că până acum s-a mers ilegal e altă poveste și aș vrea niște pușcărie pentru cei vinovați.

200707121501

7 comentarii

 • La puscarie cu ciobanul incult cat si cu angajatii comunisti ai CSA-ULUI, gigi a luat clubul pe suma de 6 sute de mii de dolari…pe un nimic !!! Iar astia vor sa faca avere de pe urma Stelei.

 • Dupa mintea dumneavoastra toata lumea ar trebui sa mearga la puscarie.E posibil sa ma insel, dar eu stiu ca, contractul dintre CSA si Becali nu a dost unul de închiriere, ci de prestări servicii si in cazul asta totul a fost prefect legal.Daca sunteti asa sigur de ce spuneti de ce nu faceti o plângere la parchet?

  • Adica a fost driblata legea si nu incalcata? Tare! Din moment ce legea obliga la inchiriere dupa anumite proceduri inseamna ca orice alta varianta e ilegala, nu?

   • Termenii prezentati de dumneavoastra se refera la închiriere, insa nicio lege nu precizează ca bunurile respective pot fi “tranzacționate” exclusiv prin închiriere.Si mai e un lucru.Legea trebuie facuta in interesul statului, iar daca nimeni nu va plati 100.000 pe luna(si nu se va intampla asta niciodata), ce se intampla?Ramane baza aia in paragina.Si atunci legea produce un efect negativ, in niciun caz unul pozitiv si trebuie umblat la ea.

    • Florin, eu l-am intrebat pe Cristi DE CE LA DINAMO, RAPID si alte echipe nu s-a intamplat la fel? Referitor la marca si la inchirierea bazei sportive? Pe ce baza si cata chirie plateste Dinamo pentru Baza Saftica si mai ales pentru baza Dinamo din inima Bucurestiului, care e folosita inclusiv de juniorii lui Dinamo! Cred ca Dinamo plateste pentru cele 2 baze foarte mult (glumesc)……se cunosc salariile de 3000-4000 de euro pe an ale jucatorilor! Dar si tacerea este uneori un rapuns…..

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.