web analytics
Fotbal intern

Cum să-ți bați joc de fotbaliști. Curs ținut de L. Reghecampf

Nu e prima oară, a fost plin sezonul de momente în care Laurențiu Reghecampf a demonstrat faptul că nu se pricepe la fotbal. Chiar sunt curios cine și cum i-a dat lui licență de antrenor, am curaj să pun pariu că nu a studiat o secundă pentru meseria asta. Și spun asta pentru că lui îi scapă o grămadă de chestii de bază, din Antrenorat 101. Până atunci, să vedem ce s-a întâmplat la FCSB – FC Voluntari:

  • Moke joacă fundaș central în ciuda evoluțiilor dezamăgitoare din 2016 și, mai important, în ciuda gafelor uriașe din cantonamente. E jucător reprofilat, sper, el nu e fundaș central.
  • Bălașa e trimis pe teren în minutul 45 pe postul de fundaș dreapta, cel de bază. Joacă aproximativ 10 minute acolo după care e trimis în centrul apărării, pentru că așa a ordonat Becali.
  • Tamaș este jucat fundaș dreapta în ultima jumătate și de oră. Deși pe teren erau cel puțin doi jucători, Popescu și Bălașa, care aveau calități evident mai bune pentru acel post.
  • Boldrin se remarcă în fotbalul românesc ca mijlocaș central, parcă. Nu? E luat la Astra și dă randament în zona aia. Îl transferă FCSB și Reghecampf îl folosește număr 10. Sau mijlocaș stânga, ca aseară. Wow!
  • Achim e și în cantonamente unul dintre cei mai buni. Începe 2017 titular cu CFR Cluj și e cel mai bun de pe teren alături de Alibec. Pasează de rupe, pasează decisiv. Aseară e rezervă pentru că… acolo joacă Boldrin.
  • Toată lumea fotbalului, toată România spune că Alibec e un atacant extraordinar. Că e un vârf de excepție. Ce face Reghecampf? Face o plecăciune în fața șefului său și îl pregătește în cantonament să joace în spatele lui Gnohere! Noroc că s-a accidentat francezul, că la Cluj tot așa juca. E capabil să îl strice și pe cel mai bun fotbalist din Liga 1.
  • Jakolis e din nou foarte bun după ce e foarte bun și cu CFR Cluj. Voi vă dați seama că Reghecampf l-a preferat pe Adi Popa în locul lui Jakolis. Adică priceperea antrenorului FCSB n-a fost suficientă pentru a observa diferențele între ăștia doi.

Și multe altele! Eu înțeleg că la FCSB nu contează antrenorul cât timp Becali se joacă cu echipa cum vrea el și bagă pe cine vrea și unde vrea. Dar avantajul de a avea un antrenor priceput e ăla că există o idee în joc, o figură tactică suficientă pentru a depăși adversari de genul celor din Liga 1. Care, cu doar câteva execpții, sunt modești!

foto: FB FCSB

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.