web analytics
Fotbal intern

Bâtfoi, bifat! Onțel a refuzat. Doi stranieri din L4 Italia în probe

Se mișcă și Steaua pe piața transferurilor, iată! Doar că se mișcă într-o altă manieră, abordând fie jucători români tineri, fie fotbaliști cu trecut stelist pe care antrenorii îi cunosc, fie străini care… care au fost propuși, mă gândesc.

După ce l-au luat pe Marius Bâtfoi, cei de la Steaua au eșuat în discuțiile cu un alt atacant care a jucat la FCSB. A scris Steaua Liberă ieri că ar putea veni, ProSport l-a sunat și Cristian Onțel a spus că a refuzat oferta Stelei și că a ales să meargă la Snagov, în liga a doua.

Între timp, la antrenamentele echipei au apărut și doi puști din străinătate. Ambii veniți din liga a patra italiană, zice GSP, un fundaș dreapta de 19 ani și un atacant de 22 de ani pe care Steaua îi are în probe și pe care îi va lua la Forban, în primul cantonament.

Acum…

Sigur, pentru un club aflat într-o altă situație strategia asta e mișto. Fotbaliști tineri, dornici de performanță, mișcați de faptul că vor juca cu suporteri, cu galerie. Însă, și îmi pasă zero dacă vă convine sau nu, pentru atingerea obiectivului strategia rapidistă mi se pare mai ok. Nu înseamnă că vor promova, nu înseamnă că vor avea succes, însă parcă mai repede îți asiguri promovarea transferându-i pe Maftei, Voicu și, eventual, Grigorie și Herea decât pe niște puști din liga a patra a Italiei.

Din nou. E foarte posibil să dea chix cu strategia lor, ”bătrânii” să nu mai poată sau să poată prea puțin. Însă, dacă mă pui să aleg care e strategia mai bună pentru promovarea în L3, aleg strategia Academiei.

17 comentarii

 • Nu-mi fac griji pentru Academia Rapid. Au mari probleme de legalitate și cu siguranță nu vor prinde finalul sezonului.

  • Asta-i in genul gesepe, “inca o adversara de calibru a Simonei Halep s-a accidentat sau a fost eliminata prematur din competitie. Care crezi ca va fii urmatoarea tenismena de top 10 ce se va accidenta in goana nebuneasca a Simonei spre primul titlu de grand slem din cariera”.

   • In sezonul actual a jucat 9 meciuri in Liga 1. Sa iei pentru liga a patra un jucator care a prins echipa la un club din Liga 1 in 9 meciuri din sezonul curent nu e putin lucru. Repet, omul va juca la Liga a patra.

    • As aduga ca are experienta europeana, a castigat trofee in Romania si inca are o conditie fizica buna. Cred ca-i cel mai valoros jucator din liga aia, chiar si la 37 de ani. Si Ionut Voicu are 33 de ani si 8 meciuri in Liga 1 in sezonul actual. Alt fotbalist experientat si in stare fizica buna. Pentru liga a patra, sunt doi fundasi foarte, foarte buni.

     • Fundasi buni, dar in liga a 4-a vor fi buni pe mai multe posturi, Maftei mai stie si cu ea cat-de-cat, centreaza bine, executa lovituri. In mod absolut logic Rapid va defila, “batranii” e de ajuns sa duca 60-70 min. Sa fim seriosi, e totusi liga a 4-a, daca ne antrenam si noi 2-3 luni, putem intra la joc. E un fel de liga a fotbalului de placere de dixtractie. De la liga a 3-a in sus da, incepe sa fie un fotbal mai serios, se baga material, sunt echipe “a 2-a” ale cluburilor mari… de acolo va incepe greul. Eu ma asteptam ca Steaua sa aduca macar 4-5 fotbalisti de calibru, se pot gasi dintre cei care au ramas fara echipe. Macar pana in vara si dupa mai vedeau ei…

 • Imi poti spune te rog numele jucatorilor italieni care sunt in probe la “Steaua” ? Sunt foarte curios si de asta te-am intrebat , nimic mai mult …

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.