web analytics
Fotbal intern

Basme cu Clinceni. Pierderea procesului = desființare!

Am urmărit amuzat în ultimele zile felul în care a fost discutată varianta aia cu trecerea jucătorilor de la FCSB la Clinceni. O știți, nu? Se face că Gigi Becali pierde procesul cu Clubul Sportiv al Armatei Steaua și e nevoit să dea câteva zeci de milioane de euro despăgubiri. Pentru că nu are banii ăștia sau pentru că nu vrea să îi dea, Gigi a gândit un plan nebun. Trece acțiunile FCSB pe numele lui acum, pe Vasile Geambazi îl lasă la Clinceni, iar cu două minute și șaișpe secunde înainte de decizia defavorabilă transferă toți fotbaliștii de la FCSB la Clinceni, ca nu cumva să îi piardă după ce dă judecătorul cu ciocănelul de masă. Funny? E, vă zic eu.

Sunt circa 214 argumente pentru care ipoteza asta e una fantasmagorică și doar niște trepanați cu două clase o pot pune în dosarul cu ”serioase”. Sigur, ca subiect de presă, de discuție, merge. La o bere ieftină și doi mici leșinați pe carton unsuros nu ne oprește nimeni să vorbim despre asta. Putem chiar să plusăm. Să zicem că în paralel Gigi pregătește și o armată privată, pe tipul Armatei lui Dumbledore, pe care să o folosească împotriva Armatei României. Armata lui Gigi va fi formată din facțiunea dură a PRA, se fac deja antrenamente la baza din Berceni pentru asta. Undeva, în spatele vestiarelor, Gigi a construit o sală de sport în care Cipu și cu restul băieților învață cu ”lunceagu” și cu sabia.

Nu, serios acum. Cine gândește lucrurile astea omite niște lucruri importante. În primul rând, faptul că Becali face bani din fotbal nu de pe urma performanțelor, ci de pe urma numelui pe care l-a gestionat / îl gestionează. Are un club care deocamdată are coeficient, are un statut important în România și în lumea a treia a fotbalului european. Are un club care vinde bine tocmai pentru că, în ultimii ani, a existat la vârful fotbalului românesc și pe undeva prin fotbalul european. Sau credeți că el produce bani de la Dumnezeu și de la Mark Zuckerberg, doar pentru că e ”patron” la FCSB?

Ei bine, în cazul în care va fi obligat să dea zeci de milioane Stelei, Becali va pune lacăt! N-am niciun dubiu. Nu va muta jucătorii la Clinceni, Clinceniul nu există ca variantă. Benzar de la FCSB e de zece ori mai valoros decât Benzar la Clinceni. Florinel Coman de la Clinceni nu face nici 5% din cât ar putea face Coman la FCSB. Clinceni nu joacă în Europa și, dacă va juca după ”transferurile-minune”, va începe de la zero. Adică va avea coeficientul țării, unul care o ajută să facă fix nimic. Deci adio, Europa, adio piață de transferuri, adio bani! FCSB nu trăiește din ăia 3.6 milioane de euro din drepturi TV, tată! Că Benzar și Coman tot 15.000 pe lună vor vrea și la Clinceni.

Principalele surse de venit ale lui Becali de când a pus mâna pe club și până azi au fost, nu neapărat în ordine, banii UEFA, transferurile și banii din bilete. Cu ultima s-a lămurit, iar cu primele două se va lămuri din clipa în care nu va mai avea FCSB.

Așa că asta cu transferul la Clinceni ca să salveze jucătorii de milioane să o ziceți la ședința anuală a asistaților social din Vaslui. Dacă Becali pierde procesul cu Armata va intra la pensie și se va ocupa de stâna construită în spatele casei din Pipera.

6 comentarii

 • Hai ca nu e chiar asa cum o dai…dacă Becali pierde procesul are doua variante :1 transfera activele de pe societatea fcsb sa pe alta societate sau le da la CSA în schimbul prejudiciului.. Tu ce crezi ca prefera sa dea jucătorii la Clinceni si sa ii vândă cu un preț sub valoarea lor sau sa ii vândă de pe fcsb și sa dea toți banii la CSA?subiectul e mai lung și sunt și alte argumente și chichite la mijloc dar îmi e lene acum sa le enumăr pe toate

 • Pe langa numele FCSB de care a beneficiat sau beneficiaza la Gigi mai este inca o chestie care nimeni nu o ia in calcul. Gigi Becali este cunoscut in vest ca un patron extrem de bogat, prin chestia asta el impunand un anumit respect in negocieri

  Ganditi-va ca atunci cand vin reprezentatii vreunui club din vest si el ii primeste intr-un palat de 20-30 de milioane de euro monument istoric care este folosit doar ca birou in centrul capitalei Romaniei langa sediul guvernului tarii si conteaza chestia asta mult, el impunandu-se de la inceput ca nu stau de vorba cu vreun parlit si ca nu sta in banii lor, plus ca omul o arde de obicei la costume de mii de euro bucata si ceasuri 70-80-100-200 000 bucata la mana pe care le schimba zilnic. Gigi si daca va avea FC National sau Sportul Studentesc la fel de scump va incerca sa vanda si va vinde. Asa cum il vede lumea un idiot si un cioban incult, el respecta anumite cutume in aceste negocieri pentru jucatori si impune un anumit respect.

  Poate voi nu dati importanta acestor regii, dar sunt extrem de importante in lumea afacerilor si a fotbalului. Una e sa porti Tissot si sa aprinzi cu bricheta normala si sa semnezi un contract cu pix normal si alta e sa porti un Patek Philippe la mana si la urmatoarea intalnire sa apari cu un Vacheron Constantin Tourbillon, sa aprinzi tigara de la un Dupont si sa semnezi contractul cu un Parker sau un Montblanc.

 • Te contrazic la faza ca jucatorii ar valora 5% din ce valoreaza acum. De acord, Coman de Clinceni e mai ieftin ca cel de FCSB dar probabil la 90%.
  Exemplul Leicester (asta imi vine in minte). Evident la alt nivel, au venit din neant si au luat campionatul Angliei. Kante – 32 milioane lire. Drinkwatter – 35 milioane lire. Crezi ca daca jucau la United si luau cu ei PL- costau triplu? Poate 10% in plus. In schimb daca nu luau PL valorau tot 5-10 milioane, cat a dat pe ei.
  Coman va fi in vara la U21 si dc pe el scrie Avantu Tarlungeni. Clinceni daca prinde grupele UEFA si va scoate un Ajax sau ii da gol lui United va avea fix expunerea FCSB. Ba mai mare -Coman dintr-un sat 2000 locuitori i-a dat gol lui United dupa ce l-a ridicularizat pe Pogba.:))))
  Iar jucatorii romani nu valoreaza zeci de milioane… un club serios care ii va vrea dupa ce-i vede expusi la U21 sau in nationala sau in europa cu FCSB vor da tot cateva milioane euro. Marja de pierdere e 10% din milioanele alea. Niciodata nu cred ca Coman (exemplu aleator) daca ar avea oferta de 10 milioane de euro acum ca e la FCSB va putea fi vandut doar cu 500-1 milion euro doar ca e la Deportivo Clinceni.

  In rest da – 100% de acord, juridic nu cred ca e posibil.

 • Nu este o ipoteza asa imposibila cum pare, daca pierde procesul poate sa puna lacat, cum zici, dar pierde jucatorii gratis, ca doar nu apuca sa-i vanda pe toti la preturi bune in preziua verdictului. Nici teoria cu 5% valoare la un alt club nue fabuloasa, este FCSB mai renumita dar si altele au dovedit ca pot vinde binishor dupa doar cativa ani in top (Astra, Viitorul- ma gandesc doar la Marin la Standard, Craiova club nou care apare in europa de vrei 2 oribfara sa bata pe nimeni, CFR Cluj nu mai vorbesc etc). Probabil ca jiji nu vrea sa iasa din fotbal si are si acest plan B.

 • Nu te grăbi cu concluziile că nici Astra n-avea coeficient bun și totuși a câștigat bani din transferuri. Nici CHEFERE nu avea coeficient și totuși și-a făcut. Bineînțeles că va transfera jucătorii la Academica…doar n-o fi idiot să-i piardă aiurea în dauna Stelei.

  • Astra a castigat pt ca a ajuns in Europa cu coeficient f bun. Si pt ca i a cumparat Gigi jucatori. CFR avea coeficient si a avut patron care a investit ca sa scoata, nu ca Gigi.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.