web analytics
Fotbal intern

Bani falși de pomană

Dinamo a învins meritat o bolnăviciune, o aberație cromozomială a fotbalului. Așa se întâmplă atunci când antrenorul nu are un cuvânt de spus, când unii jucători sunt titularizați orice formă ar avea, doar pentru că trebuie vânduți. Dinamo a fost echipa mai cinstită și a câștigat. Și câștiga și 11 la 11, sunt convins de asta.

Spuneam și în emisiune la Realitatea, victoria asta nu salvează sezonul. Nu salvezi al treilea an consecutiv în care joci în playout doar pentru că ai luat 3 puncte cu FCSB. Însă în situația în care e Dinamo, victoria asta e una dintre puținele ocazii în care fotbaliștii pot aduce o bucurie suporterilor. Suporteri care, mai nou, dau bani pentru plata salariilor. România!

Olimpiu Moruțan, acest mort speranță nr. 22453 din fotbalul nostru, continuă să îmi confirme faptul că mă pricep la fotbal. Lăudat pe trei voci ca într-un colind de Crăciun din filmele americane, Moruțan e mai lat decât Mailat. Nu dă nici măcar impresia că ar putea să fie ceva de capul lui, e pilaf din prima secundă până când iese de pe teren. Și acum eu, suflet curat, vă întreb: cei care îl laudă pe la TV necontenit, cei care îl cheamă la națională, toți ăștia sunt corupți sau proști. Vreau să văd și eu un jurnalist care scrie despre cât de prost e omul lăudat de toată lumea. Că e prost și nu e prost doar pe cifre, e prost și la impresia artistică și la proba de evaluat potențialul.

Și acum, despre suporteri. S-a întors Mustață, motiv de fericire în tabăra fecesebistă. Doar că un om normal la cap știe că Mustață s-a întors din considerente financiare și nu pentru altceva. Să te entuziasmezi crezând că ieșirea din pușcărie a fostului șef de Peluză Nord va revitaliza moartea clinică din sectorul ăla al FCSB-ului e o tâmpenie. S-a văzut că prestația a fost modestă, numerele lor n-au fost mai mari decât ar fi fost în mod normal într-un meci cu Dinamo, iar coregrafia plătită de Gigi Becali fie a costat 350 de lei, fie a fost făcută din ceea ce a rămas după devalizare. Cu acest prilej, mă gândesc că sunt niște oameni care gândesc cu capul lor și care, deși au făcut parte din grupările care au alcătuit Peluza Nord, au decis să rămână acasă și să se dezică de acest demers cu miros financiar.

Dincolo, am văzut la Sud Dinamo un banner cu mesajul ceva de genul: ”Oglindă, oglinjoară, cine e cea mai coruptă peluză din țară?”. La cine se refereau? La ai lui Mustață sau la PCH? În mod normal te referi la galeria echipei adverse, însă întreb pentru că înțeleg că a scris Cornel Dinu un editorial în care spune că PCH ia bani de la conducere ca să facă coregrafii. Acum, departe de mine să mă bag, să îmi pese sau să îl contrazic pe Dinu, însă cum ia bani de la club o echipă care dă bani – și nu puțini – clubului? Chiar nu sunt ironic, doar mă întreb. Deci, la cine se referea mesajul?

Penibilul ăla de MM Stoica, umflat de steroizi la 50 de ani, instabil psihic, s-a apucat să înjure Dinamo înainte de meci. Și la final plângea, într-un exercițiu de disperare combinat cu lipsă de inteligență pe fondul consumului îndelungat de boabe. Ăsta e reper în fotbalul românesc, pe ăsta îl stimează microbiștii.

7 comentarii

 • Lasă că echipa din liga a 4 a cu buget de liga a 2 a, a făcut investiții bune
  Lasă-mă pe mine florineeee, cel mai frumos dar după lumea asta….

 • “Vreau să văd și eu un jurnalist care scrie despre cât de prost e omul lăudat de toată lumea.” Vei vedea acest “jurnalist” când voi vedea și eu “jurnalistul” care scrie, permanent, adevărul despre SC FC Fcsb SA. Asta se va întâmpla, probabil, în ziua în care nu vom mai avea “jurnaliști” ci jurnaliști.

 • Dinamo a meritat victoria, a jucat cu inima si a avut si cativa jucatori parca de neoprit. Uhrin e mai bun ca Becali la forbal iar lipsa lui Pinti e evidenta. A fost si putin bulan cu eliminarea (decizie corecta de altfel); 10 la 11 in derbi e la fel ca atunci cand esti prins din doua parti la “x si 0”. Obligati sa atace au facut practic treaba mult mai usoara cainilor care au plecat cu 2 puncte in plus.
  Pacat totusi ca Dinamo n-a avut atitudinea asta tot sezonul. Un brand mare care ar fi trebuit sa fie in primele 6.

 • Asta cu dai si tu o mie=ponta cu cat ne platesti ca sa-ti facem campanie electorala.
  Peste tot cluburile mai dau cate ceva la galerie. Sunt curios si cati oameni a putut strange Mustata.

  • La asta ma gandeam si eu. Trebuie sa fii nebun sa pleci dintr-o tara civilizata, cum e Danemarca, ca sa te duci in cloaca aia manelista de la fcsb.

 • Nea Ovi Ioanitoaia il critica pe Olimpiu, esti rãuț cu presa:

  De partea cealaltă, D. Man s-a mai străduit, pe când „balerinii” Fl. Coman și Moruțan, ambii schimbați, n-au mișcat în front. Se spune despre ei că au valoare, dar ea se manifestă mai mult e hârtie, cei doi întârziind să o arate și pe gazon.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.