web analytics
Diverse

Balansoarul accesorizat, centrul de entertainment pentru copii (P)

Leagănul, laitmotivul copilăriei tuturor. S-au scris poezii despre leagăn, s-au născut legende și s-au cântat cântece. Așa că săptămâna asta trebuie să vorbim despre varianta modernă și comodă a leagănului pe care mulți dintre cei care citesc acest blog l-au avut în natură, eventual între doi copaci. Mai precis despre balansoar pentru bebe, un accesoriu despre care sunt convins că fiecare părinte știe foarte multe, accesoriu care cu siguranță nu a lipsit unui copil născut în lumea modernă de azi.

Pentru că nu e nimic mai plăcut decât amintirile din copilărie atunci când adormeai balansat, tehnologiile moderne ne permit să le oferim aceleași plăceri copiilor din ziua de azi fără să ne folosim picioarele. Putem folosi, spre exemplu, șezlongul Rocky Winnie The Pook de la Noriel care este recomandat drept ideal pentru hrănirea copilului și pentru adormit. Are trei poziții în care poate fi setat spătarul în funcție de activitate și un mâner pentru manevrare. Mult mai antrenant este șezlongul cu centru de joacă Tiny Love Gymini. Are incluse mai multe jucării care țin în permanență ocupat copilul. Are un șezlong moale și confortabil cu husă lavabilă care se spală cu apă rece și are o funcție de vibrații, spune Noriel, pentru a calma bebelușul.

Evident, efectul maxim este produs de Leagănul Teddy Bear care are și conectare la priză și care poate fi folosit pentru copiii de până la 12 kilograme, deci are o durată de folosire destul de extinsă. Se laudă cu melodii, sunete din natură, efecte sonore, carusl cu trei jucării și lumini colorate. Caruselul proiectează lumini, scaunul este rabatabil în trei poziții și are cinci viteze de legănare, pentru că tot am început discuția vorbind despre leagănele copilăriei.

Există o serie lungă de mituri conform cărora legănatul pe picioare sau în dispozitive improvizate poate dăuna bebelușului. Sigur, nu pot să îmi imaginez ce mamă și-ar legăna atât de violent copilul încât să îi provoace traume, însă tocmai folosirea balansoarelor elimină acest risc. Ele sunt construite de specialiști după niște norme clare, leagănă ușor și relaxant copilul și elimină riscurile de provocare a ”daunelor”. Pe lânga balansarea ușoară, bebelușul este antrenat și de accesoriile pe care le-am descris mai sus, astfel că totul poate căpăta chiar și note educative. Iar dacă eliminați complet balansarea în scopul de a adormi copilul înainte ca acesta să împlinească trei ani, majoritatea doctorilor susțin că scăpați de riscul ca cel mic să devină ”dependent” de legănare atunci când trebuie să doarmă.

foto: Noriel

foto: Noriel

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.