web analytics
Fotbal intern

Băi, Hanca! Băi, tată, bă!

Asist cu neplăcere la ceea ce am anticipat în urmă cu destul de mult timp. Adică de prin momentul în care câinii făceau coadă să mă înjure pentru că îndrăzneam să atrag atenția asupra modului nenorocit în care Ionuț Negoiță, așa-spusul patron al lui Dinamo, băga clubul în insolvență. O insolvență tulbure, o insolvență care a rezolvat mai tare problemele financiare ale lui Negoiță decât problemele clubului. V-am mai spus, am avut un coleg la Mediafax Sport care a scris atunci un articol pe larg în care a explicat felul în care Negoiță a profitat de insolvență ca să scape de niște datorii. Cu cifre, cu dovezi, cu tot ce trebuie.

Câinii mă înjurau pe mine că le prevedeam viitor sumbru, mie nu-mi păsa, și uite așa au trecut anii. Și au trecut prost. Nu pentru mine, eu sunt bine. Dar Dinamo nu e, ba din contră. După înfrângerea în fața lui FC Botoșani, lucrurile sunt șocante pentru Dinamo. Locul 12 din 14 și, admițând că retrogradarea nu e o variantă, probabil un play-out cu repetiție.

Citesc și văd că se caută vinovați, se fac ședințe, toți nepricepuții cu fețe de lideri de paradă își dau cu părerea și iau decizii la Dinamo. Clubul e căpușat de incompetenții lui Negoiță și pigmentat precum ficatul pe final cu idioți din presă. Și mai citesc ce spune Sergiu Hanca, sărmanul. Cică:

Noi, jucătorii, suntem de vină, trebuie să ne punem la punct mai mult în această pauză competiţională, să muncim mai mult, să ne sacrificăm mai mult şi după pauză să adunăm puncte, pentru că dacă nu adunăm puncte o să fie dificil

Băi, Sergiule! Bă, tată, bă! Nu trebuie să munciți mai mult, serios! Problema voastră nu e că nu munciți, ci că sunteți slabi. Fotbaliști proști, cum se zice la mine în spatele blocului. Hai să nu ne-o mai sugem cu interviuri lacrimogene și să spunem adevărul. Sunteți slabi, morți, cu pământ pe voi. Probabil cea mai proastă echipă a lui Dinamo din ultimii 20 și ceva de ani.

Nu zic de tine, că tu ai avut un sezon în care ai arătat că ești fotbalist, chiar dacă după sezonul ăla te-ai dus la vale. Dar tu ce crezi că se întâmplă, Sergiule, dacă muncește Popovici? Sau dacă muncește Corbu. Sau ciudații ăia de prin apărare? Sau portarul ăla de mâna a opta? Tu crezi că munca îl împiedică pe Axente să fie golgheter? Sau Popovici e leneș, de aia nu e top? Nu, șefule! Sunt slabi, morți! Și nici măcar nu e vina lor, că n-au venit cu japca la Dinamo. Au fost aduși pentru că, mă gândesc, erau singurii care acceptau salariile de liga a doua. Sau pentru că ai tăi șefi au acceptat explodații Anamariei.

Așa că, Sergiule, lasă discursul cu munca. Tu muncește, că așa cum am zis, s-a văzut că poți. Dar nu îmi pune mie picajul lui Dinamo în limbaj de lemn, că nu halesc. Soluția voastră este fie injecția cu bani, fie munca făcută cu cap în birouri. Și ambele mi se par imposibile la ora asta.

3 comentarii

  • Punct ochit, punct lovit! Dar lasă-i să muncească și mai mult, măcar s-avem satisfacția că au dat 110% pentru play-out

  • Dinamo arata clar ca fara bani nu se poate in fotbalul modern.
    Totusi iubesc sa vad caderea acestui club mizerabil.

  • Perfect de acord! Cat despre Hanca, cred ca la el sezonul bun la care faci tu referire, a fost mai degraba o exceptie, un varf pe care mi-e greu sa cred ca-l mai poate atinge.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.