web analytics
Trans-Siberian 2016

Bagaj de Trans-Siberian. Ce mi-am luat cu mine pentru cele 2 săptămâni

Nu am pretenția să fie un text-ghid pentru cei care vor să plece într-o călătorie asemănătoare, nu am gândit prea mult bagajul, doar m-am luat după ghidul Lonely Planet și după experiențele altora. Dar chiar și așa, iată ce conține bagajul meu pentru cele 2 săptămâni în care voi străbate Rusia de la vest la est și apoi din nou la vest.

6122016223151

BMW Function 4 – cel mai tare rucsac pe care l-am avut vreodată, complet impermeabil și cu o grămadă de locuri de depozitare. Îmi permite să îmi organizez mai bine bagajul, poate fi blocat cu lacăt în compartimentele importante, se transformă în geantă portabilă pe umăr în 5 secunde. E genial! Eu l-am primit de la nemți la lansarea S1000XR, dar înțeleg că e vreo 150 de euro la BMW Motorrad România.

Tricouri – puține, cred că am șase sau șapte tricouri subțiri, de bumbac, pe care am să le spăl prin rotație pe la hoteluri. La fel și în cazul șosete-chiloți.

Hanorac – singurul lucru gros din bagaj, pentru serile de pe lângă Baikal. Slapi, cu ș, dar nu știu să pun ș mare din tastatură pe iPad. 😀 Sunt doar pentru zilele petrecute în tren, acolo unde adidașii sunt nerecomandați.

Blugi – o singură pereche pe care o voi folosi, cred, doar pentru drumurile București – Moscova – București, prin aeroporturi. Bluză cu glugă impermeabilă – e cel mai ieftin astfel de produs de la Decathlon, dar mi-am luat una și pentru mersul pe motocicletă și își face treaba impecabil. Sorturi, din nou cu ș mare. Unii din denim, alții mai pentru făcut baie prin lacul Baikal. Din nou, spălați cu rândul dacă e cazul.

Adidași – am emoții pentru că i-am luat cu puțin timp înainte să plec, nu știu cât de confortabili și cât de aerisiți sunt pentru heavy usage. Plus că-s Hummel, cine-și cumpără încălțăminte Hummel în afară de Cristina Neagu și de Simona Gogârlă?

Medicamente pack – am pus într-o mini- borsetă lucuri esențiale precum: ketonal, no-spa, ibuprofen, parasinus, furazolidon, vitamina C, dicarbocalm, bandaje, pansamente.

Cărți, caiete – mi-am luat o agendă, caietul de la inabox.ro, ghidul Trans-Siberian Railway de la Lonely Planet și cartea Oyibo pe care plănuiesc să o dovedesc cu acest prilej.

Food shizz – tot la Decathlon am găsit un soi de camping pack. Adică niște chestii metalice care servesc drept oală și tigaie, pentru prepararea hasului pe tren. Înăuntru sunt tacâmuri de plastic și un pahar. Am mai adăugat eu un briceag, pentru nopți liniștite. Telefon, încărcătoare rapide și o baterie externă de 10.000 mAh care încarcă fooooarte greu.

Ceasul Casio G-Shock negru care mă va ajuta pentru că e de tăvăleală, e de apă, e cu fusuri orare.

Pastă, periuță, deodorant, o mostră de parfum de damă (n-am avut bărbătesc), pudră de păr, să nu fiu emo, cremă pentru figuri aspre. Trebuie să îmi mai cumpăr un săpun, șervețele umede și șervețele uscate.

Blogul e scris de pe un iPad Pro 9.7″ cu tastatură fizică Smart Keyboard

Nu am vrut să iau laptopul după mine, ar fi fost mult prea greu, mult prea incomod. Așa că oamenii de la eMAG au fost super mișto și mi-au dat un iPad Pro de 9.7″ și o tastatură fizică pentru ca eu să-mi pot face treaba mai ușor. Tableta e cu atât mai mișto cu cât e wi-fi și 4G ready, așa că pot să-i pun un sim de Rusia și am net tot drumul. Evident, iPadul se mișcă extraordinar, e ultima tabletă scoasă de cei de la Apple, are un display încântător și niște difuzoare fantastice. Am pus filme pe ea, aplicații de editat text, caut aplicații de editat video și foto și aia e. Ah, să nu uit, bateria mă ține 10 ore de uz normal, ceea ce din laptop nu scoteam nici cu Nuclearelectrica în rucsac.

6122016223333

Pachetul iPad+tastatură mi-au fost puse la dispoziție de eMAG. Mai multe modele se pot găsi aici.

6 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.