web analytics
Fotbal intern

Back to school, FRF și GSP!

Federația Rumenske dă Forbal greșește în continuare cu o ușurință care, pe mine, mă uimește. Și nu pricep de ce face lucrul ăsta, mai ales când rezolvarea ar fi super ușoară. Da, da, vorbesc despre deja mult prea discutatul caz ”fotbaliștii nu știau că au nevoie să bată la 2 goluri”. După ce am dat startul, cu argumente care nu prea pot fi combătute, în ProSport și aici pe blog, Gazeta delo Sporturilor din Pipera (la propriu, chiar e în Pipera, nu fac glume) a luat subiectul pe piept și a cam comis-o. Sau cel puțin așa cred eu.

Cineva de la GSP scrie azi, cu o vehemență riscantă, un articol în care sunt citați doi fotbaliști de la națională care spun că nimeni, niciodată nu le-a zis că aveau nevoie să bată la două goluri. Și aici GSP greșește la fel de tare cum greșește și FRF.

Cum adică de ce? Sau ”pentru că de ce”.

Păi, pentru că nici FRF și nici GSP nu pot controla fiecare detaliu. GSP nu poate să pice în extreme, chiar dacă cei doi fotbaliști sunt reali și chiar dacă declarațiile lor sunt fix alea. Pentru că ok, ei au doi fotbaliști care zic asta, dar mai sunt alții care zic public că știau. Deci concluzia limpede e că… TANANAANANAAAA… Nu toți știau! E tot o greșeală din partea FRF, dar nicidecum la fel de mare ca cea în care federalii n-ar fi anunțat obiectivul și ce trebuie făcut pentru atingerea lui.

Apoi, FRF are comportament de copil de clasa a șasea, rândul de la geam. Obiectivul lor nu poate fi acela de a demonta articole din presă când ei au, în mod absolut de necontestat, o problemă mare. Cel puțin doi fotbaliști – Manea și Deac – au zis cu gura lor, fără să fie sub influența stupefiantelor, că nu știau câte goluri au nevoie să înscrie.

Obiectivul FRF trebuia să fie, dacă vor să aibă credibilitate, explicarea declarațiilor celor doi. Adică nu comunicat cu Contra și Stanciu, tati! Comunicat cu Deac și Manea. Ziceți, băi ardeleni de la CFR Kolosvar, ce ați vrut să spuneți. Că poate n-ați auzit voi! Uite, domnul mister Gooritză v-a zis, ce făceați? Ascultați manele? Rap turcesc?

Serios acum, nu ai voie să adopți o poziția atât de dură, să terfelești un ziar, când tu ai două hemoragii uriașe de care nu te ocupi.

Sper că-i clar!

Acum, din punctul meu de vedere. Culmea, am ajuns să fiu eu ăla moderat. Însă au trecut zeci de ore în care am tot auzit lucruri, am vorbit cu oameni, am gândit cu mintea mea i9 ultimul model cu 35 de nuclee. Eu admit că erau fotbaliști care știau. Fie pentru că le-a zis cineva, fie pentru că au minte să gândească (Chipciu, care după meci știa componența urnelor 3 și 4, sunt convins că știa și că au nevoie de 2 goluri). Însă eroarea FRF-ului rămâne! Nu ai voie să termini ședința fără ca fiecare om, inclusiv ăla care dă cu Revulsin pe gambe, să nu știe obiectivul! Fie că era doar Manea de la Kolosvar, îl țineai în cameră până visa că are nevoie să bată la două goluri.

Altfel, toate bune! 🙂

Un comentariu

  • Si totusi… ce i-a oprit sa mai dea un gol? Haide sa nu o mai dam dupa gard. Daca se respectau si erau fotbalisti, trebuia sa dea cate goluri pot. De ce sa nu dai 3 goluri chiar daca e suficient si 1?

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.