web analytics
Diverse

Avantajele unui scaun auto de calitate (P)

Să ne înțelegem, scaunul auto pentru copii nu este o fiță, nu este o extravaganță a celor care vor să își transporte copilul în confort. Nicidecum, scaunul auto pentru cel mic este obligatoriu potrivit codului rutier atunci când copilul are mai puțin de trei ani. Așadar e o chestie legată de siguranță, nu e un aspect ce poate fi ”driblat” așa cum observăm că este driblată tot mai des folosirea centurii de siguranță și astuparea orificiului cu acele dispozitive vândute la semafor care împiedică mașina să semnaleze sonor faptul că nu e prinsă centura. Vorbesc despre ”driblare” pentru că au existat cazuri în România în care părinții, din lipsă de bani sau de informații, au cumpărat scaune auto pentru copii neomologate, scaune auto care s-au dovedit complet inutile în momentul accidentului. Ultima dată s-a întâmplat asta la mijlocul lui 2015, a fost un reportaj care a circulat în presă.
Din acest motiv sunt foarte importante sistemele de prindere pe care scaunele auto construite de producători consacrați sunt obligați să le respecte. Unul dintre aceste sisteme este ISOFIX, cel care se potrivește pe mașinile care vin cu acest standard din fabricație. Sistemul mai poartă denumirea de LATCH (Lower Anchors and Tethers for Children) în Statele Unite ale Americii, UAS (Universal Anchorage System) sau Canfix în Canada sau UCSSS (Universal Child Safety Seat System) în alte locuri, deci nu vă speriați dacă nu scrie exact ISOFIX. Este cel mai cunoscut sistem de prindere tocmai pentru că este unul extrem de eficiet, fiind dezvoltat cu succes în 1197 de către producătorul auto Volkswagen împreună cu producătorul Britax-Roemer.
De cele mai multe ori, scaunele auto vin să înalțe poziția copilului pe banchetă. Cei de la Noriel, căci despre ei vorbim acum, au în oferă scaune auto ce pot fi înălțate și care oferă, astfel, o poziție din care cel mic vede pe geam sau prin parbriz fără să fie nevoit să se ceară mai aproape de locurile din față. Deci toate șansele să fie mai calm pe durata drumului. Contrar primei mele impresii, observ că oferta de scaune auto pentru copii e mai variată decât credeam. Sigur, există scaune care costă și peste 2000 de lei, însă văd scaune care pornesc de la prețuri de 200 și un pic de lei, bani pe care absolut orice părinte responsabil trebuie să îi poată aloca pentru siguranța copilului.
Și pentru că am pomenit mai devreme de Britax-Roemer, aflați că ei furnizează unele dintre produsele de top la acest capitol pe Noriel. Un astfel de scaun auto poate ajunge și la 2342 de lei, însă oferă cele mai înalte grade de confort și siguranță precum rotire la 360 de grade pentru schimbarea sensului în care se uită cel mic, sistem ISOFIX de prindere și un ham cu prindere în cinci puncte, adaptabil pentru a fi folosit și pentru nou născuți, dar și pentru copii cu o greutate de până la 9 kilograme. În plus, producătorul mai menționează faptul că tetiera și hamul sunt reglabile pe înălțime, cu reglare ușoară care înlătură posibilitatea răsucirii și faptul că este dotat cu pernițe toracice de performanță care reduc deplasarea înainte a copilului în caz de impact.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.