web analytics
Fotbal intern

Atunci când specialiștii în fotbal nu se uită la fotbal

Nu e deloc de mirare că lumea comentează în fel și chip fotbalul românesc. Când te uiți la televizor, la emisiunile de sport, ai toate șansele să pleci cu capul vraiște. Și asta se întâmplă pentru că cei care își dau cu părerea fie nu se pricep la fotbal, fie nu se uită la meciurile pe care le comentează. Părerea mea, spre exemplu, este că Ilie Dumitrescu nu a văzut niciun meci al Astrei din ultimii ani. Aș avea curaj să pariez. Sau, dacă a stat în fața televizorului, sigur nu a fost atent. Asta pentru că recent a spus ceva ce mi-a atras atenția. Și nu într-un mod plăcut. A zis așa:

”Nu înțeleg cum poate să bată Alibec cornerele. Cum să scoți un finalizator atât de bun din careu la fazele fixe? Alibec are gabarit, e un la cap, eu îl văd în careu”.

Dacă se oprea la mijloc putea să spere într-o interpretare favorabilă. Adică da, Reghecampf își scoate din careu atacantul la cornere, atacant care are simțul porții, care are execuție, care poate să fie util acolo. Dar cu a doua a dat-o în gard rău de tot. Alibec bun la cap? Alibec nu e bun la cap, cred că e cel mai mare minus al lui. E chiar slab la cap comparat cu alții. Dacă per total e numărul 1 din Liga 1 între atacanți, la capitolul lovitură de cap e la retrogradare, are 20 de inși peste el. Cum să spui așa ceva dacă l-ai urmărit pe Alibec? Ce te face să spui că e bun la cap când el nu dă cu capul? Sunt convins că am și citit de câteva ori interviuri în care chiar Alibec spunea că stă prost la jocul cu capul.

Ce spune Ilie Dumitrescu e mai grav decât discursul lui Becali cu ”Ovidiu Popescu e noul Lampard”. Unu la mână, pentru că el e ”expert” și lumea tinde să ia de bun ce spune un expert. Doi la mână, pentru că o caracterizare atât de în amănunt dă impresia că Ilie i-a analizat jocul, că știe detalii, lucru care îi întărește poziția.

foto: facebook FCSB

3 comentarii

  • Stiti faza antologica cu femeia lui Dumitrescu, nu? Ala e Ilie, eu latru de cand ma stiu: hagi, popescu, raducioiu, dumitrescu, petrescu au fost fotbalisti ok, dar ca oameni sunt niste nulitati, si nu doar ei, si mutu, chivu, lacatus, radoi, unu n-am avut cu capul pe umeri. Din punct de vedere al onestitatii il apreciez pe Tamas, isi asuma cine e si ce e, si-a pus sticlele pe echipamentul de joc, prostii astia spun doar clisee si ce au mai invatat de la verii becali sau cine dracului i-a mai pastorit.

  • Am vazut cand a spus treaba asta in direct la digi si exact la treba asta m-am gandit si eu! Gandim la fel! Henry e si el pundit, ca Ilie si are un contract fabulos (4 mil lire anual) pentru munca pe care o presteaza la SKY SPORTS. Oare el isi permite erori de apreciere la modul asta?

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.