web analytics
Fotbal intern

Atunci când e OK să te joci cu Sănătatea

Să curgă glumele cu ”sănătatea”! Cronicarii își freacă mâinile, FCSB (fie și FCSB 3, așa cum arată echipa lui Dică la Cluj) nu are cum să se împiedice de micuțul club de liga a treia. Avem, așadar, un arsenal din care nu lipsesc ”un galop de sănătate”, ”la multe goluri, cu sănătate”, ”o victorie sănătoasă” sau ”șuturile sănătoase ale roș-albaștrilor”.

Pentru că, evident, FCSB are competiții în care adversarii o vor solicita mai mult, pe Cluj Arena apar nume mai puțin folosite. Artur ”13 secunde” Jorge, Vlad ”M-ați uitat” Achim, William ”Salvează-mă, Șumi!” De Amorim sau Cătălin ”Sunt credincios” Golofca sunt trimiși să rezolve formalitățile. Între ei o mână de puști, începând de la Vlad în poartă, Mario Mihai pe stânga, Szecui în centru și Benzar cel mic în spatele vârfului Man. Sănătatea nu are emoții, așa că nu se baricadează. Și prost face, pentru că după 16 minute De Amorim își aduce aminte că e și brazilian, nu doar român, pasează cu călcâiul și Man finalizează cu un șut din prima. Cinci minute mai târziu, Amorim e lansat în adâncime, saltă mingea la Golofca, iar lovitura lui de cap e blocată cu mâna de Cristian Paul. Cartonaș roșu și un penalty transformat tot de Man. După golurile rapide, Sănătatea e șubredă (Doamne-ferește!) și FCSB profită. Man are o super acțiune, trece frumos de doi adversari și pasează în centru pentru Daniel Benzar, cel care face 3-0. Vicecampioana controlează autoritar, chiar dacă ritmul e scăzut, iar înainte de pauză Amorim e lansat de Man și ciupește mingea peste portar.

Entuziasmul copiilor lui Dică

Relaxarea e totală, așa că Man și Larie rămân la dușuri ca să debuteze Ardeleanu și Pacionel. Liniștea scoate ce e mai bun din fotbaliștii care au de oferi. Achim e găsit cu o pasă la marginea careului, preia mingea elegant, precum Zidane pe vremuri, se întoarce cu fața și trimite un lob fin peste portarul clujenilor pentru 5-0. Intră și Ianis Stoica, un puști de 15 ani, în locul lui Golofca. E momentul copiilor, așa cum ne arată Pacionel. Șutează foarte bine, cu exteriorul piciorului drept după o pasă a lui Amorim, însă gloria îi este furată de o paradă a portarului Lăzăreanu.

Chiar și în condițiile în care FCSB joacă fără griji și cu fotbaliștii care abia au primit buletinul, Sănătatea nu poate replica. Vlad îngheată în poartă, îi dorim sănătate (v-am avertizat că vor veni glumele), în timp ce Pacionel, Amorim, Achim și Stoica se joacă cu fazele de poartă. Pică și ei pe final, iar la o fază fixă, după o serie de greșeli, Emanuel Negru înscrie golul de onoare. Ianis Stoica marchează și el în ultimele secunde și e gata! Fluier final, formalitatea a fost îndeplinită și FCSB se califică fără efort în faza următoare din Cupa României.

Un comentariu

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.