web analytics
Fotbal intern

Ați votat fotbaliștii români ai anului 2018!

Timp de câteva zile ați avut ocazia să votați cei mai buni fotbaliști români din acest an. Propunerile au venit la sugestia voastră, eu doar le-am așezat într-un sondaj și am dat start votului.

Alegerile sunt interesante, dar deloc surprinzătoare. Și asta mi se pare cel mai important, nimic nu validează mai mult calitatea unui public decât alegerile clare, logice. Iar lucrul ăsta mă bucură. E, foarte posibil, singurul sondaj cu adevărat relevant de pe internet. E făcut într-un public format aproape exclusiv din microbiști, nu au votat antrenori subiectivi, ziariști de prin buzunare sau mai știu eu ce specii care ar fi putut dilua calitatea rezultatului.

Mai jos aveți câștigătorii pe categorii, plus niște detalii suplimentare.

Portarul anului 2018: Ionuț Radu (Genoa)

Lupta a fost în doi, între Ionuț Radu și Ciprian Tătărușanu, cei care au adunat împreună 89% dintre voturile voastre. Câștigătorul a fost portarul naționalei U21, cu 46%, față de 43% cât a strâns portarul naționalei mari. Eu am votat cu Ionuț Radu tocmai pentru faptul că 2018 a fost un an excelent. Să joci titular la echipa de club în Serie A, să califici România la Euro cu penalty-ul apărat în Portugalia, să ai, în general, evoluții apreciate la vârsta asta e wow.

Fundașul anului 2018: Alexandru Pașcanu (Leicester)

Lupta s-a purtat tot în doi, între Alexandru Pașcanu de la Leicester și Radu Ștefan de la Lazio. Sigur, dată fiind starea fundașilor centrali din România, tentația Radu Ștefan e mare. Însă ce a făcut jucătorul lui Lazio ca să fie ales? A câștigat ceva cu Lazio? S-a remarcat prin ceva? Voturile voastre au mers cam așa: 36% Pașcanu și 32% Radu Ștefan. Eu am votat cu ultimul din acest top, cu Adrian Rus de la Sepsi, cel care a adunat 10%, adică 223 de voturi.

Mijlocașul anului 2018: Ianis Hagi (Viitorul)

Nu prea au fost emoții pentru mijlocașul Viitorului. Prestațiile foarte bune de la echipa de club, combinate cu jocurile solide de la naționala U21, l-au adus pe Hagi junior câștigătorul categoriei cu cele mai multe variante de răspuns. Hagi a adunat 26% dintre voturi, urmat fiind de Răzvan Marin cu 20% și de Alexandru Mitriță cu 15%. Eu am votat cu cel care a terminat în final pe locul 4, cu Nicolae Stanciu, pentru că mi s-a părut că are cel mai bun ”scor” dacă adunăm prestațiile de la echipa de club cu cele de la echipa națională. Se pare că n-au gândit mulți ca mine. După Stanciu au venit Man, Tudor Băluță, Chipciu și Cicâldău.

Atacantul anului 2018: George Țucudean (CFR Cluj)

De departe cea mai puțin echilibrată categorie. Golgheterul campionatului trecut și golgheterul acestei ediții de Liga 1, George Țucudean, a zdrobit concurența. Una care, așa cum ați remarcat și voi, n-a fost neapărat cea mai puternică. Țucudean a adunat 45% dintre voturile voastre, urmat fiind de George Pușcaș cu 21%. Eu am votat cu locul 3 în acest top, cu Denis Drăguș.

Nu uitați, ne vedem și pe Instagram la Instastory, ok?

[instagram-feed]

3 comentarii

 • “Însă ce a făcut jucătorul lui Lazio ca să fie ales? A câștigat ceva cu Lazio? S-a remarcat prin ceva? ”

  Pe bune?

 • Hmm…
  1. Ionut Radu a avut un final de 2018 bun, nu un intreg an, nu e o constanta inca la Genoa, asa cum e Tatarusanu la o echipa de aceeasi valoare, Nantes.
  2. Spui ca ce a castigat Radu Stefan ca sa merite? Si Pascanu ce a castigat? Zmeura de aur la U23 cu Leicester? Si nici nu as pune problema de castigat, ci de simpla valoare. Asa..nici Di Natale, Le Tissier sau Defoe n-au fost fotbalisti ptr ca n-au castigat nimic in cariera.
  3. Sa inteleg ca Viitorul>Standard, Liga 1>Belgian League. Oook…
  4. La atacanti nici ca a fost vreun dubiu ca nu castiga Tucudean din moment ce F. Andone nu a jucat la Brighton decat foarte tarziu anul asta.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.