web analytics
Fotbal extern

Ați văzut “Man in The Middle”?

UEFA a făcut un film despre arbitri și despre VAR. Cam asta e, pe scurt. Se numește ”Man in The Middle” și are două episoade până acum. E super interesant, le-am văzut pe ambele, mai ales pentru că ne oferă o perspectivă pe care n-am mai avut cum să o accesăm până acum. Cea legată de felul în care arbitrii se pregătesc, felul în care comunică pe teren cu jucătorii, felul în care comunică în cască.

Sigur, totul se datorează de apariția sistemului VAR, căci e un soi de mini-propagandă pentru asta, dar putem să luăm de la seria asta ce vrem noi, nu ce vrea UEFA să reținem.

În al doilea episod îl vedem pe larg și pe Ovidiu Hațegan. Povestea arădeanului e legată de promovarea lui pe scara arbitrajului și de povestea de la acel Germania – Olanda, când Virgil van Dijk îl consolează pe arbitrul care izbucnise în lacrimi la final după ce aflase în pauza jocului că mama îi decedase.

Un alt lucru tare e că într-o perioadă în care Pământul plânge moartea lui Maradona și principalele titluri din presa mondială sunt legate de ”Mâna lui Dumnezeu”, în episodul 1 din ”Man in The Middle” auzim de la un jurnalist britanic cum acest VAR a fost făcut, citez din memorie, ”pentru a rezolva situații de tipul Mâna lui Dumnezeu sau Mâna lui Henry”. Ei bine, dacă aveam VAR în ’86 astăzi aveam mai puține motive să fim bucuroși de moștenirea lăsată de Diego Armando Maradona.

Oricum, sunt de văzut, le găsiți aici gratis:

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.