web analytics
Fotbal intern

Astra e pe cale să ia un super fotbalist

Dintre toate transferurile speculate pentru această iarnă în fotbalul românesc, nimic nu mă mișcă mai tare decât informația apărută azi. Astra Giurgiu vrea să îl împrumute, cu opțiune de cumpărare sper eu, pe Florentin Matei. Fotbalist la Rijeka, în Croația, Matei este unul dintre fotbaliștii pe care îi apreciez.

Fără să îl cunosc, am vorbit cu el o singură dată la telefon pentru un interviu în ProSport acum câțiva ani, Florentin Matei m-a impresionat în Ucraina. Juca la Volyn Luțk, echipă de nivelul… Botoșaniului în România. Și chiar și în contextul ăsta era unul dintre cei mai buni pasatori dintr-o ligă cu Șahtior și Dinamo Kiev, plus unul dintre cei mai plăcuți ochiului pe teren, chiar și cu prezența masivă braziliană de la echipele de top.

S-a dus liber de contract la Rijeka, a început bine, a câștigat cu echipa titlul și cupa în fața lui Dinamo Zagreb, însă a pățit ceea ce mă așteptam să se întâmple. Ideea cu fotbaliști de genul ăsta e destul de simplă. Trebuie să îi cunoști, să îi înțelegi fotbalistic și te vei putea folosi de ei. Dar în clipa în care pui jucători de tipul Florentin Matei să alerge dintr-un careu în celălalt, să coboare după mingi în fața fundașilor și să participe activ și la finalizare, atunci l-ai distrus. Ori Rijeka, echipă mică, asta a cam făcut în ultima perioadă, că am tot citit presa din Croația de când e Matei acolo.

Acum cu Astra. Dacă fotbalistul cerut de Iordănescu va veni, atunci va veni ca să îl înlocuiască pe Alex Ioniță. Și sper eu că va avea parte de aceleași privilegii de care a avut parte și Ioniță. Singurul fotbalist din lot capabil să dribleze real, să elimine fotbaliști din joc prin acest procedeu, fostul rapidist a fost responsabilizat fără să i se ceară să are terenul, să facă faza defensivă, să joace ceea ce el nu vrea să joace. A fost lăsat să își facă talentul, cum se zice la mine în Berceni, și Astra e acum pe loc de playoff cu un lot de retrogradare.

Dacă îl vor lua pe Matei și dacă îl vor lăsa liber pe teren ca pe Ioniță, Astra va merge bine în continuare.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.