web analytics
Fotbal extern

”Asta înseamnă Premier League!”

Liverpool – Tottenham e finala Ligii Campionilor. După niște răsturnări miraculoase de scor, ambele echipe din Anglia se duc în finala celei mai importante competiții fotbalistice la nivel de club. Frumos, meritat la primii, poate nu la fel de meritat și la Spurs, dar nu contează. Ce contează e că ”Asta înseamnă Premier League”. Așa am auzit aseară de la homecamări.

Cum, mă, asta înseamnă Premier League? Adică, da. Finala se joacă între două echipe din Premier League, deci ele sunt cele mai bune din Europa în 2019. Dar Premier League s-a înființat în vara lui 2018? Au terminat verișorii campionatul mondial și au zis: ”Mate, gata! Tre s-o aducem cumva acasă, hai să ne facem un campionat și să ne batem cu Spania la nivel de cluburi”?

Știți de ce întreb? Pentru că se aruncă acest ”asta înseamnă Premier League” cu nuanța de ”uite, domnule, cel mai tare campionat din lume ce face”.

Întrebările rămân:

S-a înființat acum Premier League?
Până acum n-a fost cel mai tare campionat din lume? Că de la mulți așa auzeam.
Sau le pasă de UCL abia acum, când le convine homecamărilor?
Dacă Liverpool și Tottenham nu întorceau, lucru perfect posibil, nu le mai păsa de UCL?

#osăvedețivoipremierleague!

6 comentarii

  • Ar mai fi ceva de luat in calcul in teoria ta. In Premier League, echipa de pe ultimul loc la finalul campionatului in 2018 a castigat mai multi bani (banii de pe federatie + banii din drepturile tv) decat echipa de pe locul 5 din La Liga. 94 mil lire locul 20 in PL vs. 102 mil eur locul 5 in La Liga. In conditiile astea, lupta in campionat este ceva mai incinsa in Anglia decat in Spania, pentru ca echipele de pe ultimele locuri au mai multi bani si implicit jucatori mai buni. Echipele de pe primele locuri sunt comparabile, cele de jumatatea a 2a, iar asta se reflecta in oboseala mai mare spre final de sezon.
    Nici vorba sa nu fi fost interesate echipele din PL de cupele europene.

  • asta intelegi, prin cel mai tare campionat? ideea este ca sunt 6-7 echipe din anglia, care pot castiga un trofeu european, in fiecare an. Dar, se poate sa nu se intample, ca drept dovada, poza de mai sus. In restul campionatelor, sunt 1-2 maxim 3 echipe ( exceptie fiind Spania), care pot castiga un trofeu european. Despre asta e vorba, cu cel mai tare campionat din lume! City, United, Chelsea, Arsenal, Liverpool, Tottenham . Avem 6 an de an + poate aparea oricand alta, cum a fost Fulham in 2010, sau chiar Leister mai recent. Sau boro, cand a jucat finala. De asta cel mai tare campionat!

  • Ar trebui să dai și un print-screen cu performanțele echipelor naționale din ’90 încoace ca să înțeleagă toți milogii cum se reflectă valoarea “celui mai bun campionat” din lume in activitatea naționalei… Să nu mai zic că în “cel mai bun campionat” din lume a câștigat Leicester cu Vardy de 150 de ani venit din liga a 12-a. Asta cu Premier League – cel mai bun campionat din lume și Messi nu ar reuși în Premier League sunt teorii a la gesepe.
    Revenind la UCL, uite cum Klopp ajunge la a 3-a finală conducând outsidere… În momentul de față, judecând după performantele din ultimii 2 ani, este numărul 1, peste Guardiola la raportul investiții vs performanțe.
    Legat de răsturnările de scoruri din ultimii ani din UCL, mi se pare că cel mai nociv element din sportul mondial – casele de pariuri – joaca un rol major:
    PSG – Barcelona 4-0
    Barcelona – PSG 6-1
    ………….
    Barcelona – Roma 4-1
    Roma – Barcelona 3-0
    ………….
    Barcelona – Liverpool 3-0
    Liverpool – Barcelona 4-0
    ………….
    Ajax – Real 1-2
    Real – Ajax 1-3
    ………….
    Atletico – Juve 2-0
    Juve – Atletico 3-0
    ………….
    Tottenham – Ajax 0-1
    Ajax – Tottenham 2-3 (după 2-0 la pauză)

    Este prea mult. Păi Atletico ia 3 goluri într-un sezon întreg și ia 3 într-un singur meci?!?
    Barcelona își odihnește toți titularii, Liverpool joacă fără Firmino și Salah, e 3-0 în tur și Jordi Alba face greșeală după greșeală?!? Defensiv înțeleg pentru că n-a fost niciodată un super fundaș, dar să centreze ca Gabi Enache tot meciul nu l-am văzut niciodată așa cum a făcut-o pe Anfield.
    Ajax pierde cu Real acasă și întoarce pe Santiago Bernabeu?!? Pe bune?!! Aseară are 3-0 la general după primele 3 reprize și pierde calificarea în ultima secundă?!?
    Să se fi schimbat atât de mult fotbalul in 2-3 ani?!? Parcă sunt prea multe șocuri

    • Da, blaturi sigure, pariurile astea sunt muma pădurii, inclusiv in UCL :))))))
      Am luat-o razna cu toții….
      Asa e joaca asta numita fotbal!!!! Însă, când nu prea vedem pentru ca nu avem ce, incepem sa credem ca și apa-i uda din cauza pariurilor :)))

    • Daca crezi ca toate astea sunt conspiratii, ia te rog explica-mi cum convingi tu, o casa de pariuri imensa (market leader mondial sa zicem), pe Barcelona sa faca blat in UCL. Le dai bani? Pai ia calculeaza cati bani face Barca in momentul in care castiga UCL (marketing, TV money, merch, reclama, fani noi, etc.). De unde scoti tu atatia bani? Daca ar fi atat de simplu de prezis fotbalu’ (gen Atletico nu ia mai mult de 2 goluri acasa), si-ar pune toti tampitii casa ca ia Atletico mai putin de 2 goluri etapa dupa etapa si s-ar imbogati.

      • Știu că pare o teorie ciudată și e SF-istă, dar parcă sunt prea multe surprize și prea mari. Dar, ca să merg până la capăt cu argumentele, fii atent:
        “According to the report, the global sports betting market was valued at around USD 104.31 billion in 2017 and is expected to reach approximately USD 155.49 billion by 2024, growing at a healthy CAGR of 8.83% between 2018 to 2024.”
        In 2016, casele de pariuri din România au făcut un profit de 36 de milioane de euro… Profit, nu cifră de afaceri…

        In plus față de argumentul caselor de pariuri, mai avem și argumentul UEFA: de la apariția internetului și dezvoltarea televiziunilor nu puține au fost momentele când microbistul a fost pus în situația delicată de a alege între un film bun/o emisiune/alt program și un meci de fotbal. Cu titlu de exemplu, câți dintre fanii fotbalului ar fi ales Ajax-Tottenham și episodul 5 din GOT daca ar fi fost la aceeași oră?!? Prin urmare, UEFA/FIFA trebuie să facă tot ce le stă putință ca toate competițiile pe care le organizează să fie cât mai atractive. Cum crezi că ar fi negociat UEFA drepturile TV dacă în fiecare an ar fi aceleași echipe care s-ar bate pentru trofeu, fara surprize prea mari, și cum crezi că va negocia acum, după rezultatele din ultimii ani?

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.