web analytics
Fotbal intern

Cu un asemenea finanțator, Dinamo nu mai poate pretinde rivalitatea cu Steaua

Asist cu tristețe la distrugerea atipică a uneia dintre echipele mari ale istoriei fotbalului românesc. Văzută inițial drept o mișcare bună, trecerea clubului Dinamo de pe mâinile unora precum Borcea sau Turcu pe cele ale lui Ionuț Negoiță, se pare că nu e atât de sfântă precum se anticipase. Asta pentru că omul care a construit cel mai urât hotel din Europa (e pe bune, look it up!) dovedește că nu are nici cel mai mic interes să mențină Dinamo acolo unde a fost de la înființarea lui și până în prezent.

Episodul cu Gnohere e doar ultimul dintr-o serie de mișcări absurde care nu fac altceva decât să știrbească din amploarea fenomenului Dinamo. V-am mai spus de atâtea ori, un club de fotbal nu înseamnă doar jucătorii, doar Palic și Filip. Un club înseamnă palmares, istorie, suporteri, cetățeni plus galerii, glorii, copii și juniori, interes mass-media. Ori prin ceea ce face, Negoiță forțează toate aceste elemente să accepte faptul că Dinamo este un feeder club, descriere incompatibilă cu statutul de ”grand al Capitalei”. Revenind, Ionuț Negoiță a acceptat să îl vândă pe Gnohere Stelei pentru o sumă derizorie, transferul a picat din alte motive. În timp ce clubul lui Becali vinde cu milioane, Negoiță acceptă să își dea principalul om de gol, poate cel mai bun produs de export, cu câteva sute de mii de euro. Vreo 7-8, înțeleg! Când a cedat Steaua vreodată fotbaliști importanți sub presiunea unei sume venite pe plan intern? Nu ar trebui să îi deranjeze asta pe dinamoviști? Și nu vă gândiți c-au mai existat tranzacții în trecut între cluburile astea pentru că vorbim despre altceva. În trecut, Steaua și Dinamo nu și-au vândut de prea multe ori super-jucătorii, fotbaliștii indispensabili.

Sunt foarte mulți dinamoviști realiști care observă lucrurile astea și îmi dau dreptate. Dar rămâne în continuare un număr mare de oameni care mă înjură, nu acceptă ce spun și care motivează cu deja perimata ”Dinamo merge spre însănătoșire financiară, Ionuț Negoiță așa cum e el a scos clubul din insolvență”. Pentru mine e amuzant să aud asta, mai ales pentru că eu știu că Negoiță a scos din insolvență un club pe care el l-a băgat acolo pentru a scăpa de niște milioane de euro datorie pe care tot el le-a acumulat. Omul a fost atât de abil încât a reușit să câștige aprecierea unei părți a fanilor pentru un bine pe care și l-a făcut singur.

Revin. Un club care își vine cel mai bun jucător Stelei pe o sumă de nimic nu poate să fie rival istoric. Poate să fie cel mult o Astra Giurgiu, apariție meteorică la vârf pe care doar istoria recentă o va mai consemna în zece ani. Ori Dinamo nu are voie să fie asta, măcar numele alea mari din cartea de istorie a clubului trebuie să vă dea de gândit. Ionuț Negoiță este un rău pentru acest club, rău chiar mai mare decât groaznicii predecesori. Și, până la urmă, ajung să le dau dreptate oltenilor, petroliștilor sau rapidiștilor. Decât cu zoaie incompetente, decât cu mititei, cu capre și cu morari mai bine curați în subsolul fotbalului.

ionut negoita

18 comentarii

 • Auzi la tine “La Dinamo nu ai voie sa existi mediocru”. Păi maidanezii sunt mediocrii de un deceniu deja. Atât în Europa cât şi-n campionat. Mă uit acum pe Wikipedia, ultimul lor rezultat notabil în cupele europene e un 2-1 cu Leverkusen în toamna lui 2006, în rest umilinţe cu Elfsborg, Nec, Vorkla Poltava and so on. Locul 4 în campionat e deja o performanţă pentru ei în ultimii 9 ani. Se învăţaseră mai mult cu locul 6.

 • Nu contest ce spui, dar mi-e greu sa cred ca milioanele de euro datorii provin doar de la Negoita. Asta inseamna ca fostii patroni au lasat clubul pe zero?

  • Nici gand, n-am vrut sa se inteleaga asta. Evident ca erau datorii din spate, insa cateva milioane de euro din totalul datoriilor au fost facute de Negoita in timp record, cu ideea insolventei in minte. 🙂

   • avea combinatiile facute … d’aia i-au si fost sterse datoriile istorice…sa nu cumva s-auzim c-o sa pateasca ce-a patit adamescu (combinatiile dintre el si “imparatu” )

 • Ideea e că i se termina jucătorii de export,and than what?!
  Probabil că adoptă o strategie corectă de supravietuire,nu se intinde mai mult decât îi e plapuma.Dar uita ce club “finanțează”, strategia e bună pt un club ca Viitorul,Chiajna etc…Iar pt el, Dinamo e o pălărie prea mare se pare!

  • Asta e problema, daca vrei sa existi te duci la Botosani sau la Iasi. La Dinamo nu ai voie sa existi mediocru.

  • Dacă eu îți zic că a vrut să îl dea încearcă să nu mă contrazici. Negoiță îi făcea vânt, probabil că în curând vor apărea și motivele reale pentru care transferul a picat. N-au nicio legătură cu refuzul lui Negoiță.

   • Ok, dar sunt 2 posibile motive: ori a refuzat Gnohere, ori a refuzat Negoita. Gnohere n`a refuzat. Ce alte variabile ar fi?

    • Stiu ca suna prosteste, insa nu pot sa dezvolt. Poti alege sa crezi ca Negoita a acceptat sau poti crede ce zice Anamaria, cum ca Negoita n-a vrut. Chiar nu pot dezvolta acum. 🙂

     • Nu stiu ce a zis Anamaria si nu ma intereseaza. Eu stiu doar ca Gnohere s`ar fi dus, atat, deci trag concluziile logice.

  • Eu nu cred ca ai dreptate. Negoita era constient ca daca-l da pe Gnohere o sa-si puna toti suporterii in cap, suporterii fiind singurul si principalul catalizator al echipei. Tocmai d-aia ar fi marit pretul lui Gnohere cat sa nu poata sa-l ia fcsbistii si pana la urma nu l-au luat. Dinamo nu se vinde!! Dupa parerea mea asta denota mandrie, prestanta, istorie si nicidecum o descriere incompatibilă cu statutul de ”grand al Capitalei…Dinamo se va bate cu fcsb pana la moarte chiar daca nu are nici 20% din bugetul anual al stelistilor…mie asta imi inspira putere de supravietuire…nu altceva! Pana cand nu iesi cu argumente plauzibile care sa-ti confirme spusele consider ca nu ai dreptate!

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.