web analytics
Fotbal intern

”Armata are avioane vechi și dă banii la fotbal”. Da, doar că nu e așa. Steaua primește bani din sponsorizări

Nu există să nu fi auzit până acum, cel puțin o dată pe zi, discursul absolut cretin cu ”armata care are tancuri vechi și avioane obosite, dar dă bani să își facă echipă de fotbal”. N-aveți cum să îl fi ratat, a fost preluat inclusiv de niște dobitoci în discursul public, la TV. Fără niciun fel de responsabilitate, primatele au ales să nu ia în considerare faptul că sunt niște proceduri după care se cheltuiesc banii publici în sport, că salariile militarilor tot de rahat ar rămâne chiar dacă n-ar exista clubul de fotbal și că tot MiG-uri obosite am avea dacă n-ar lua Lăcătuș cinci mii de europeni pe lună. Cu alte cuvinte, unii-s banii pentru dotarea armatei, alții sunt ăia pentru sport, alții sunt ăia pentru hârtia igienică.

Chiar și așa, discuțiile continuă. Și e aproape unicul argument cu care mai vin unii. Vorbesc despre vertebrați, nu despre ăia care zic cu tărie că Steaua are echipă de fotbal ”din bani noștriii” – scriu cum scriu și ei – sau ăia care se consideră finanțatori ai clubului doar pentru că ”statul îmi ia impozite, Armata e la stat, deci eu sunt patron al Stelei”.

Ideea e în felul următor. În scurtul timp care a trecut de la înscrierea echipei de fotbal în liga a patra și până acum, Steaua București a reușit să atragă semnarea a două contracte de sponsorizare pentru niște sume foarte importante dacă ne uităm la nivelul despre care vorbim. Într-o ligă în care Sportul Studențesc nu avea 2000 de lei (doojdemilioane) ca să se înscrie, într-o ligă în care Aliuță joacă fotbal cu amicii de la bloc, Steaua București semnează cu BetArena pentru 50.000 de euro, plus 25.000 de euro în cazul în care promovează. Tot Steaua primește 15.000 de euro de la Asociația Steliștilor 1947, sponsorizare din partea celor care susțin proiectul. Tot Steaua, am mai auzit eu, urmează să mai semneze pe 25.000 de euro un contract cu un producător de băuturi alcoolice.

Acum luați cifrele astea și puneți-le lângă bugetul clubului, lângă ăia 150.000 de euro, și o să vedeți că dacă merg lucrurile așa cum s-a stabilit suma este în mare parte acoperită.

Puteți sta liniștiți, nu vă lasă nimeni soldații fără gloanțe și nici MiG-urile fără vopsea nouă, Steaua București se autosusține.

12 comentarii

 • Oreste , cel mai probabil STEAUA o să se transforme in societate pe acțiuni , iar suporterii vor fi principalii acționari AS47. Nu cred că se va mai face greșeala din trecut. Uitate la Timișoara , rezistă în liga a-2-a fără probleme .

 • Ok , au sponsor o casă de pariuri ,că doar e liga 4 si se dau goluri multe, Sudul dă si el 15 mii că si-aşa si-au dorit echipă , DAR ĂIA 150.000 AI CUI SUNT ?

 • Pentru liga a 4-a si a 3-a nu vor fi probleme sa acopere bugetul. Daca va fi gata si stadionul vor face incasari consistente si din bilete. Intrebarea e cine va fi acel Becali 2 care sa cumpere echipa pt liga 2-a si 1? Cine va fi nebunul care sa finanteze, ca acolo se ingroasa gluma, e vorba de un 5 bulioane pe an, ca sa fie acolo # catdecat, cum se zice acum. Adica brand-ul sa fie de ajuns? Ma indoiesc… Sa se hraneasca din academie? Si asta e greu, deocamdata Hagi aduna cam tot ce e mai bun ( alt nebun care a riscat agoniseala de-o viata pt. un proiect care parea utopic… ) Deci care sunt nebunii astia cu bani, ca eu nu-i vad sa apara? Fostele glorii vor sa scoata nu sa bage.

  • Milogul, tot milog! Cineva trebui sa ii dea, ca el vine sa manace hotdog si sa bea o cola la stadion, pe 5 lei biletul.

 • “Dacă și dupa asta vă mai aud cu banii de la stat cheltuiți pe fotbal…”

  Tot o sa auzi ca esti doar un sclav al talpinistilor! Mai ai de pupat pana cand sa te bransezi direct la pipeta homosexualului talpan precum Udrea.

  • Omul ti-a dat toate argumentele pentru care Steaua nu este finantata de stat, iar singura ta reactie a fost o serie de jigniri fara nici un fel de baza de adevar. Sa te mai intrebam daca esti postac platit de cioban sau pur si simplu needucat?

  • Acolo erau banii, la 150.000 dati pe fotbal care si aia se cam acopera. De restul echipelor tinute de primarii si consilii judetene chiar nu doare pe nimeni decat de Steaua?

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.