web analytics
Fotbal intern

Are și CFR Cluj dreptate

CFR Cluj are meci duminică, în Liga 1, cu FC Botoșani. Tot CFR Cluj, singura reprezentantă a României în Europa League, joacă joi cu Celtic un meci decisiv pentru calificarea în primăvara europeană. Oarecum normal, oficialii ardelenilor au cerut FRF și LPF dreptul de a amâna partida cu moldovenii, justificând nevoia de a odihni jucătorii și staff-ul pentru jocul din Europa. E normal, CFR a avut meci azi, miercuri, ar fi fost ideal să aibă o săptămână de odihnă.

Ei bine, FC Botoșani le-a zis să se ducă la plimbare, că ei nu sunt de acord. Adică forurile fotbalistice au fost de acord, televiziunile au zis că e ok, să amâne, CFR s-a rugat în toate felurile posibile, dar FC Botoșani a zis că nu.

Acum, departe de mine de a plânge de milă clujenilor. E treaba lor, nu halesc discursul cu ”meciul cu Celtic e important pentru România, nu pentru CFR”. Nu e așa, meciul cu Celtic e important în primul rând pentru CFR și, desigur, ar fi un bonus și pentru fotbalul românesc dacă ardelenii merg în primăvara europeană. Însă mai puțin pot înțelege refuzul celor de la Botoșani. Mi se pare strict un lucru meschin, o răutate, pentru că nu văd nicio miză reală a moldovenilor în cazul ăsta. Nu e ca și cum dacă joacă acum și nu altă dată, șansele lor sunt sensibil mai mari. Sau ce, salivează la ideea că CFR va juca acum cu rezervele pentru că își protejează fotbaliștii pentru Celtic? Probabil. Probabil că de asta nu am azi 10 milioane de euro, ci doar câteva sute de mii, pentru că nu gândesc ca un biznisman, nu profit de slăbiciunile altora, nu mă hrânesc cu neajunsul lor și nu îi calc pe ceafă când sunt leșinați cu capul pe bordură.

De ce spun că nu cred că vor să joace acum pentru a întâlni rezervele CFR-ului? Pentru că în media a apărut informația cum că FC Botoșani nu ar accepta asta pentru că n-au primit încă banii pentru transferul lui Golofca. Și asta mi se pare o mizerie mai mare. Banii ăia vor veni, CFR nu poate să nu plătească, e doar o chestiune de timp. Și Botoșani știe asta.

Și, revenind la primul motiv, la ăla cu jocul contra rezervelor… Ce s-a întâmplat cu spiritul sportiv? Ok, înțeleg să cauți metode pentru a învinge adversarul pe teren, să îi speculezi slăbiciunile sportive, dar nu mai suntem la 1500 să apelăm la ars ogoare, la otrăvit fântâni. Acolo era despre supraviețuire, aici e despre un amărât de fotbal într-o ligă în care, oricum, Botoșani nu are nicio miză reală. Că nu va retrograda și nici nu va prinde Europa, vă dau eu asigurări acum.

În fine, cum spuneam, probabil că de asta n-am dosare penale, bodyguarzi la ușă și de asta dorm bine noaptea. Pentru că nu fac manevre, maradone și ursării.

2 comentarii

  • Botosani le-au facut-o pe dos celor de la CFR deoarece nu si-au primit banii pe transferul lui Golofca nici pana acuma, au recunoscut public cei de la Botosani ca de aceea au refuzat amanarea meciului, deoarece sunt suparati pe neseriozitatea celor de la CFR Cluj

  • Unde ai mai văzut în Europa asta civilizată să amâni un meci de fotbal pentru că trebuie să joci un meci de fotbal? Sau începem și noi să dăm exemple cum a dat Dan Petrescu pe Astana că și-a amânat meciul din campionatul Liga Borat Mădularul Calului? Vrăjeală ieftină, marca CFR Cluj, pe sistemul “alții au luat cinci cu Lazio”, uitând specific românește aventura de anul trecut cu bucătarii dudelangieni. E vorba doar de punctele pierdute în campionatul României atât și nimic mai mult. Pentru ei urmează cea mai grea deplasare, la Botoșani, unde au pierdut în mod tradițional în ultimii ani acolo, atât în cupă cât și în campionat iar ăștia de la FBCS mai au puțin și îi depășesc în clasament ținând cont și de restanță. Vezi cum au prestat în campionat când au jucat cu Ioan Andone în Champions League sau cum a pierdut FCBS câteva campionate când ei au jucat și în Europa și CFR doar în campionat. L-au scos pe Vinicius de pe lista UEFA și l-au băgat pe Boli ca să-și ia bursucul comisioanele din China și acuma se plâng de lot și de accidentări. Toată lumea defechează pe campionatul ăsta și pretind respect doar când le convine situația. Rușine!

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.