web analytics
Fotbal intern

Anunțul de care depinde liniștea clubului Steaua București

Astăzi, la ora 11:00, comandantul Clubului Sportiv al Armatei Steaua va anunța care este decizia lui cu privire la numele stadionului pe care se va juca meciul Steaua – Academia Rapid. Știți deja, mai întâi a fost stabilită destinația Chiajna, apoi galeria Stelei a anunțat că va boicota meciul, motiv pentru care au avut loc niște consultări între conducerea CSA, staff-ul tehnic al Stelei și reprezentanții suporterilor.

Din câte am înțeles, Național Arena este unica variantă acceptată de suporterii care consideră, pe bună dreptate, că o variantă precum Chiajna ar însemna un număr mult prea mic de locuri pentru ceea ce se estimează.

Totuși, deși logica dă Național Arena în pole position, deși toată lumea s-a culcat azi-noapte cu varianta Național Arena drept unică soluție, Cristian Petrea nu este ”fan” al acestei destinații. Dacă mă întrebați pe mine, el nu e fan pentru că îi e frică. Și pentru că a vorbit gura fără el în septembrie, atunci când a zis că dacă ar organiza un meci pe un stadion mare s-ar aștepta la o prezență de 8000 de oameni din partea Stelei. Acum se teme că ar juca cu stadionul gol. 🙂

E motivul pentru care am rezerve mari și, până nu îl aud rostind numele Național Arena, nu spun că e caz închis. Problema e că dacă alege tot Chiajna, așa cum își dorește, sau dacă alege o altă variantă absurdă, precum stadionul din Voluntari, mă îndoiesc că va avea parte de susținerea galeriei. Iar la cât de multe boacăne a făcut în ultima vreme, mă tem să nu fie vorba despre o ruptură cu caracter definitiv.

Refuză ajutorul suporterilor cu bani care s-ar fi putut implica în treaba asta, refuză să facă 50/50 cu Academia Rapid, refuză orice, mi se pare că funcționează pe orgolii, precum Gigi Becali. Apropo de varianta Voluntari, nu e doar penibilă, e și sfidătoare. Adică treci de la 5200 de scaune la 4500?

Știu că sunt banii clubului, nu banii lui. Știu că sunt pași obligatorii de urmat. Însă nu mă ajută matematica să înțeleg cum crede el că va ieși în pierdere. Să mergem pe vrăjeala pe care a promovat-o chiar el în GSP, aia cu 53.000 de euro. Că are acte și cotații, spune. Bine, domne! Ce înseamnă 53.000 de euro? Înseamnă câte bilete a câte 4 euro bucata? 13.250! 4 euro înseamnă 18 lei, eu cred că media va fi mai mare. Dacă media e la 6 euro, trebuie să vândă 8.833 de bilete! 🙂 Serios?

Păi doar rapidiștii se laudă că vin 15.000, dacă în steliștii lui n-are încredere! Le vinzi oaspeților biletele și deja ești pe plus. Și calculul de sus e bălărie. Nu costă 53.000 și nu va fi atât de mică media.

În fine, îi doresc domnului Petrea să nu ia decizia proastă, să nu scoată ”Chiajna” sau ”Voluntari” pe gură!

6 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.