web analytics
Diverse

Antena 1 și Kanal D mi-au furat clipul cu inundația. ProTV, singurul jurnal de știri care a citat sursa

Antena 1 a dat clipul meu în jurnalul de seară însă fără să citeze vreo sursă. Simplu, tată! Ca și cum l-au filmat Voiculescu cu Badea și cu Gâdea. Ce e tare e că în clip apar la un moment dat ”adidașii” mei cumpărați zilele trecute de la prietenul Sică. Bravo, Sică! Ești vedetă la Antena 1.

Kanal D, alți hoți profesioniști, au luat imaginile și le-au pus în jurnal cu mențiunea ”video amator”. Sigur, sunt amator, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să dați sursa, nesimțiților.

Video-ul a fost dat în online în foarte multe locuri. Sigur, nu au precizat sursa în clar, dar a fost luat cu embed și se presupune că e ok și așa.  Eu n-am o problemă. L-au dat în modul ăsta, printre alții, Libertatea, Hotnews, siteul lui Teo Trandafir, Realitatea TV și mulți alții pe care nu mai am răbdare să îi menționez.

Singurii care au procedat corect au fost ProTV și Sport.ro. Andreea Esca a avut subiectul la știrile de la ora 19:00, iar pe ecran a apărut în permanență sursa ”cristianscutariu.ro” atunci când rulau clipurile filmate de mine. Asta pentru că m-au sunat înainte, mi-au cerut detalii despre ce s-a întâmplat acolo și m-au întrebat cum să citeze. Pentru că așa face un jurnalist. Pe Sport.ro a fost dată sursa ”www.prosport.ro”, la fel și la știrile din sport,  o altă variantă normală cu care am fost de acord.

12080010_1084071044939418_1975462443393901070_o

2 comentarii

  • Buna dimineata,
    Nu inteleg de ce suntem pe lista “neagra” sau gri a site-urilor care au preluat clipul pe care dumneavoastra l-ati urcat pe contul de youtube. Daca nu ati fi dorit ca acel clip sa fie preluat, puteati sa dezactivati optiunea de embed… dar ca sa fiti linistit si sa fim si noi in lista celor “corecti”, i-am rugat pe colegii mei sa adauge si link catre blogul dumneavoastra si ne cerem si scuze prin aceasta cale ca nu a fost specificata clar sursa, poate pe viitor ne ajutati si scrieti pe youtube in descriere si adresa url a blogului sa va gasim mai usor.

    Oricum felicitari pentru cele peste 30.000 de vizualizari, datorate poate in parte si din partea site-urilor gri.

    • Buna dimineata!

      Nu sunteti pe lista gri, am spus ca se presupune ca e ok si felul in care ati preluat videoclipul. 🙂

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.