web analytics
Fotbal extern Fotbal intern

Am votat Superlativele GSP pentru 2019

Destul de dificil de votat și asta nu din cauza faptului c-ar merge prost site-ul. E greu să găsești ”cel mai bun” dintr-un fotbal românesc tot mai sărac în performanțe demne de menționat. Dar m-am concentrat, am și râs la unele dintre propuneri – în special la cel mai bun fotbalist român și la ”cel mai bun fotbalist străin din Liga 1, dar trebuia umplută lista cu ceva.

Așadar, iată ce am votat și de ce:

Cel mai bun fotbalist român – George Pușcaș

Aici nu puteam alege altceva decât din zona U21, iar George Pușcaș mi se pare fotbalistul cu cel mai complet și real progres. Foarte bun în Italia, a făcut un Euro U21 de vis, apoi s-a transferat în Anglia și face treabă peste așteptări și acolo. A făcut și pasul la naționala de seniori, din nou, cu rezultate. Ianis nu s-a calificat din cauza problemelor de la Genk și pentru că nu s-a ridicat la nivelul lui Pușcaș în ceea ce privește prestația de la naționala mare. Ar mai fi fost Ionuț Radu, dar voiam să îl văd și la naționala mare. În afara listei cu Euro U21 mai făcea cu ochiul Alexandru Mitriță, însă e greu…

Sunt și glume bune în lista aia. Vlad Chiricheș, Florin Tănase sau Ștefan Radu. Fo’ real, GSP? 🙂

Cel mai bun antrenor – Răzvan Lucescu

A obținut primul titlu cu PAOK după o pauză de 34 de ani. A obținut primul event din istoria lui PAOK și, chiar dacă a avut un lot excelent pentru nivelul fotbalului din Grecia, are merite importante în performanța atinsă la finalul sezonului trecut. Mai ales în condițiile în care a obținut-o în Grecia, nu în Oman, Brunei sau Kuweit, pe unde mai rup antrenorii noștri norma. Nu neglijez neapărat Cupa Campionilor Asiei, dar v-am mai spus părerea mea. O competiție cu o valoare greu de știut în care a intrat în fazele finale cu cea mai bogată echipă din întrecere. Neah.

Evident, am oscilat între el și Mirel Rădoi. Și chiar dacă nu am ce să îi reproșez lui Mirel, nu cred că e anul lui ăsta. Poate anul următor, că tot e selecționerul echipei mari, nu?

Cel mai bun fotbalist străin în Liga 1 – Damjan Djokovici

Nu avea cum să fie decât un fotbalist de bază de la campioana României. Și Djokovici mi s-a părut un exemplu de constanță, un titular/integralist în aproape toate partidele CFR-ului din acest an, în special din campania care a culminat cu câștigarea titlului.

Cel mai bun sportiv român – Simona Halep

Un nou an în topul WTA, un an în care a câștigat Wimbledonul, nu ai cum să votezi altceva, cu tot respectul pe care îl port tuturor celor nominalizați pe listă.

Puteți vota aici!

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.