web analytics
Nord, spre frig

Am plecat. Nord, spre frig

Nu știu dacă e experiența ultimilor ani sau doar delăsare, dar nivelul de stres înaintea unei plecări de ”anvergură” e într-o continuă scădere. Dacă în 2017, înainte să mă duc în Siberia, am întors casa pe dos, am făcut cumpărături inutile de mii de lei, am dat sute de telefoane și sute de mailuri, am schimbat de 15 ori bagajul, acum e altfel.

Urmează să plec în ceea ce am numit ”Nord, spre frig”, o tură moto de vreo 7000 de kilometri prin Ucraina, Belarus (sper), Lituania, Letonia, Estonia, Rusia și înapoi spre casă. Iar de bagaje m-am ocupat ieri, pe seară. Am luat de la BMW ceea ce se numește Pack Bag Set, lucru care mi-a ordonat bagajul pe căprării. Am băgat și laptop, niște Go Pro-uri, o cameră foto compactă, niște chestii pentru motocicletă și gata! Acum… să vedem dacă e experiență sau inconștiență.

În urma voturilor voastre a ieșit fix cum voiam eu. Adică motocicleta cu care plec anul ăsta, un BMW F850 GS Adventure, se va numi Sancho. Nu Jadon Sancho, doar Sancho. Sancho va avea trei cutii metalice de bagaje, va avea cauciucuri noi Bridgestone A41, altfel vine pregătit din fabrică pentru ture lungi și foarte lungi, on și off-road.

Traseul? Planul e să ajung cât mai sus azi, o să mă duc prin centrul țării și cred că mă opresc la Baia Mare, acolo unde o să dorm. Urmează intrarea în Ucraina și traversarea ei prin Munții Carpați, apoi prin Lvov și Luțk, înainte de intrarea în Belarus. De altfel, Ucraina va fi o fugă la dus, în primul rând pentru că am mai văzut zona Lvov, dar în special pentru că sunt foarte stresat de Belarus. Viza e pe numai trei zile, adică trebuie să străbat toată țara în perioada asta, perioadă în care intenționez să am și o zi întreagă în Minsk. E cam la limită totul, sper să iasă, dacă nu mă duc prin Polonia și plâng că am dat vreo 1500 de lei degeaba pe viză și pe cazări. După Belarus e la plăcere.

Voi încerca să scriu zilnic, sper să am ce scrie, la fel cum voi încerca să fac poze mai mișto. Tot n-am făcut cursuri de foto, tot nu mă pricep, asta cu toate că am un frate fotograf profesionist la care aș fi putut apela din timp. Well… Deci de scris o să fie pe blog, poze mai multe o să fie pe Instagram (follow dacă nu ați dat deja), la fel cum o să fie acolo și Insta Stories. De pe Go Pro-uri scot și fac la final ceva frumos.

Gata, am plecat Nord, spre frig!

Partenerii ”Nord, spre frig” sunt BMW Motorrad Romania și Moto Hub Romania

10 comentarii

  • Drum bun! Păcat că pleci tocmai acum când Hagi minte o țară întreagă că a refuzat 36 meleoane pe fiul său mediu-talentat (a zis că a refuzat oferte de 4 ori mai mari față de cea de la Genk). Că tot veni vorba, nu demult scriam aici la tine că e jucător maxim de Turcia sau Belgia… Iată că am avut dreptate. Păcat de Borussia, Bayern și Barcelona care au ratat cel mai bun fotbalist mediu-talentat din România. Întrebare idioată: ce sistem de navigație folosești pentru traseul pe care ți l-ai propus?

  • Drum bun si distractie frumoasa!
    Dintre “chestiile” pentru motoreta iti doresc sa folosesti doar uleiul de lant 🙂

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.