web analytics
Diverse

Am găsit cel mai bun telefon din lume

Folosesc de câteva zile un Samsung Note 9. Am renunțat la S9 fără să am motive reale de nemulțumire, ci doar pentru că pentru ceea ce fac eu cu un telefon nu există ceva mai bun decât gama Note. Și, realist vorbind, nu există nimic mai bun în clipa asta pe piață decât Note 9. Din aproape toate punctele de vedere, Note 9 e cel mai aproape de perfecțiune ”pachet” atunci când discutăm despre telefoane.

Modelul lansat recent nu e o noutate pentru mine. Modificările față de Note 8, telefon pe care l-am avut, nu sunt radicale. Însă au fost făcute fix pe ceea ce aș fi schimbat la el, așa că pentru mine Note 9 e complet. Bateria e acum de 4000 de mAh, ceea ce se traduce pentru mine într-o zi completă de folosire. Și eu folosesc telefonul, nu glumă, îl storc. Apoi, S-Pen-ul este acum o unealtă cu care pot controla camerele telefonului, alt aspect care pe mine mă ajută și pe care nu mă îndoiesc că îl voi folosi.

Camerele sunt luate de pe linia S9+ și sunt geniale. Știu că există un singur telefon pe piață care face poze mai bune, Pixel 2 XL, însă telefonul ăla are o sacoșă de minusuri importante și nu aș da vreodată banii pe așa ceva doar pentru că are (și are) o cameră extraordinară. Pozele care ies din Note 9 sunt geniale, zoom-ul optic mă ajută pentru în ceea ce fac.

Apropo de minusurile Pixel 2 XL. Ecranul de pe Note 9 este – părere unanimă – cel mai bun din lume. Sigur, Samsung are în general pe gama de top niște display-uri foarte bune, însă ceea ce au pus pe Note 9 e demențial. Altfel… Are 128 GB memorie internă plus spațiu pentru card, are 6 GB ram, nu există lag, nu există întârzieri, merge de parcă are foc înăuntru. Și nu, nu se încălzește cum se încălzea Note 8.

Singura discuție în contradictoriu purtată în lumea asta despre Note 9 e legată de preț. E scump, așa e, nu l-aș recomanda niciodată cuiva care n-are nevoie de ceea ce oferă Note 9 în plus față de S9 sau S9+. Însă pentru mine și pentru cei care folosesc și au nevoie de ecran mai mare, de baterie mai mare, de S-Pen și de toate celelalte aspecte care diferențiază Note de gama S, diferența de preț e justificată.

Cred că de data asta am găsit telefonul perfect și mă îndoiesc sincer că voi face ca până acum, mă îndoiesc că S10 va veni în primăvară cu suficient de multe argumente încât să mă facă să renunț la Note.

5 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.