web analytics
Diverse

Alegeți mereu magazinele specializate (P)

Alegerea unui pat este una suficient de întortocheată și în cazul adulților, acolo unde nu sunt chiar sute de opțiuni. Mă gândesc că pentru cei mici, pentru bebeluși, procesul este mult mai complicat. Spun asta pentru că în achiziționarea unui pătuț pentru bebeluși intervin discuții care, în cazul adulților, fie nu se aplică, fie nu au o atât de mare importantă. Mă refer la probleme date de finisajele care trebuie să fie impecabile, nu îți poți permite așchii sau colțuri atunci când cumperi un pătuț. Mă mai refer la calitatea vopselurilor folosite, dar și la compoziția chimică a acestora. Bănuiesc că nu e cazul să explic ultimul criteriu, nu? Mă mai refer la discuția despre saltea, una care potrivit specialiștilor trebuie să nu fie prea mică, se recomandă un spațiu de cel mult 2 centimetri între capătul saltelei și peretele pătuțului. Și astea nu sunt toate aspectele importante care intervin în achiziționarea unui pătuț, aspecte care, așa cum spuneam, nu se aplică neapărat și pentru cumpărăturile adulților.

De asta vă recomand să vă faceți cumpărăturile pentru cei mici din locuri specializate în așa ceva, magazine care vin cu garanții solide în ceea ce privește produsele vândute și care au oameni capabili să vă dea informații pe larg despre acestea. Uitați-vă pe site-ul Noriel, de exemplu, acolo unde fiecare produs are parte de o descriere completă. Veți putea afla, astfel, ce opțiuni are pătuțul pe care îl vreți, cu ce fel de vopseluri este decorat, ce saltele se potrivesc și așa mai departe.

Cel mai scump pătuț convențional costă 1741 lei și se numește Prestige Little Star Magnolia Oro. Este, conform descrierii, un pat reglabil pe două nivele, cu laterale culisante și siliconate, cu sertar și roți cu sistem de frânare. Adică include cam toate caracteristicile despre care am vorbit mai sus. Respectă, evident, toate normele de sănătate și siguranță în vigoare începând de la folosirea unor vopseluri non-toxice și terminând cu rotunjirea fiecărei muchii. Cel mai accesibil pătuț costă 260 de lei și se numește Design Forest. E fabricat din lemn de fag, e reglabil pe trei nivele de înălțime și are un grilaj față complet detașabil. E lăcuit cu lac ecologic pe bază de apă și are recomandări bune din partea părinților. Documentați-vă cu atenție înainte de o astfel de achiziție, țineți cont de recomandări și apelați, în măsura în care e posibil, la magazine specializate, cu tradiție în comercializarea de produse pentru copii.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.