web analytics
Ajuta-i sa creasca!

Ajută-i să crească! #34: Gabriel Peptănuș, Steaua București. Din spatele unui bloc din Berceni, până în echipa lui Lăcătuș

Pe vremea când încă se mai juca fotbal în spatele blocului sau prin curtea școlii, rar vedeai un copil să se bage la joc cu ăștia mai mari. La noi, în Berceni, era o singură excepție: Gabi. Au trecut anii, iar Gabi tocmai a dat două pase de gol în amicalul câștigat de Steaua cu 7-1 în fața celor de la Sportul Câmpina.

Pe Gabi îl știu de când s-a născut, am copilărit cu mama lui pe străzile din Apărătorii Patriei. Acum mulți ani, când Gabi era încă foarte mic, mama lui a murit. El a rămas în grija bunicilor. Tanti Ioana, bunica lui și vecina mea de la parter, a avut grijă ca Gabi să se ducă la fotbal. Eu am plecat din Berceni de ceva ani, însă știu că Gabi s-a ținut de fotbal, ultima dată știam că juca la Sportul dacă țin bine minte.

Am aflat în toamna anului trecut că joacă la Steaua. Eram pe acasă și mi-au zis ai mei că Gabi ăla mic care era primit la fotbal în jocul celor mari acum e antrenat de Lăcătuș. Tot atunci mi-au sugerat ai mei să mă interesez și să îl includ pe Gabi în campania ”Ajută-i să crească!”. M-am întâlnit cu el tot prin toamnă, parcă, atunci când i-am dat o pereche de ghete profi și o pereche de apărători pe care le-am primit în cadrul campaniei de la un fotbalist de echipă națională, de la Alexandru Chipciu.

Tot atunci, în toamnă, îmi spunea că trage de el ca să fie luat în cantonament. Și văd că i-a ieșit.

Am rămas în urmă cu articolele, însă asta nu înseamnă că s-a oprit campania. De Crăciun am trimis peste 20 de pachete cu echipament sportiv copiilor din țară, mai avem povești care așteaptă să fie publicate și în curând vom merge din nou prin țară să distribuim echipamentul ”de pe stoc”.

3 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.