web analytics
Ajuta-i sa creasca!

Ajută-i să crească! #9: Ionuț Luca. Premiul 1 la școală. Născut în aceeași zi cu Hagi. Acum are ghetele lui Romario Benzar

Dacă nici asta nu mă va face să cred în semne, atunci rămân rațional pe viață. Am luat în portbagaj, printre alte 10 perechi, și ghetele de la Romario Benzar. Am plecat la Piatra Neamț, acolo unde știam că ne vom întâlni cu niște puști, dar fără să știu cu cine exact. Am ajuns, am vorbit pe rând cu fiecare dintre ei abia după ce le-am dat, la întâmplare, ce adusesem. La Ionuț Luca s-au nimerit cele ale lui Benzar. 42,5 fără tălpici, îi vin ca și cum ar fi fost făcute pentru el. Culmea, omul care va juca de acum încolo cu ghetele lui Benzar de la Viitorul e născut pe 5 februarie, ziua în care s-a născut Gică Hagi, antrenorul lui Benzar. Acum despre Ionuț.

Ionuț Luca (în stânga), LPS Neamț / foto: Mihai Birău

Ionuț Luca (în stânga), LPS Neamț / foto: Mihai Birău

Ionuț Luca, LPS Neamț / foto: Mihai Birău

Ionuț Luca, LPS Neamț / foto: Mihai Birău

Antrenorul lui ne-a spus că e un fundaș central bun care, în ciuda eforturilor pe care le face pentru a se pregăti bine, ține școala pe primul plan. ”E bun, fotbalist inteligent, foarte serios, are șanse mari să ajungă mare. E dintr-o comună din județul Bacău, din Frumoasa, și stă la internat aici la LPS Neamț. Știu despre el că are o situație dificilă, taică-su e plecat prin Italia, ba are, ba n-are de muncă. Și acasă mai are două surori. Dar asta nu-l împiedică să fie serios. Și e, inclusiv la școală, mi-a luat premiul 1 anul trecut”, ne spune omul care îl supraveghează zilnic.

Așadar, Ionuț e născut pe 5 februarie 2004 și are planuri interesante. ”Teoretic, mă mai pot ține de școală până în clasa a 12-a. Până atunci trebuie să decid dacă merită să urmez calea fotbalului sau trebuie să rămân la învățătură, să mă duc la facultate”. Bun, și cu fotbalul? ”Îmi place să mă uit cât pot de mult la meciuri, mă ajută. Mi-a plăcut de Nicușor Stanciu, mi-a plăcut și de Hamroun pe când jucau în Liga 1. Maxim îmi place, chiar dacă n-a jucat la Ceahlăul”, ne mai spune băiatul pe care îl întrebăm și de Benzar, omul care i-a dat o pereche de ghete la care un junior nu îndrăznește să viseze. ”Benzar e un jucător bun, îmi place și nu spun asta doar pentru că mi-a dat ghetele”.

Terminăm de vorbit și Ionuț se întoarce pe teren, la antrenament. Tot cu ghete pe care le avea, cele ale lui Benzar sunt puse deoparte, pentru meciurile oficiale!


AJUTĂ-I SĂ CREASCĂ!

Continuăm campania prin care vrem să ajungem la 100 de tineri fotbaliști fără posibilități financiare, așa că apreciem ajutorul tuturor. Puteți contribui cu bani sau cu echipament sportiv astfel:

  • RO23INGB0000999902853364 – în LEI
  • RO92INGB0000999901128432 – în EURO

Conturile sunt pe numele Cristian Scutariu, la ING Bank
Dacă vreți să trimiteți ghete, mingi sau orice alt echipament sportiv, puteți să o faceți pe adresa: str. Nerva Traian 3, etaj 1, sector 3, pentru Cristian Scutariu

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.