web analytics
Ajuta-i sa creasca!

Ajută-i să crească! #7: Narcis Lăcustă – de la o garsonieră în care stau șapte persoane, la ”vreau să ajung ca Alex Maxim”

Culmea, cele mai multe poze pe pereții vestiarelor stadionului Ceahlăul sunt cu Alexandru Maxim, fotbalist care deși s-a născut și a crescut în Piatra Neamț nu a apucat să joace vreun minut pentru Ceahlăul. Într-un capăt al tunelului de sub singura peluză a stadionului, într-un vestiar cât o bucătărie mai mare de apartament comunist, ne așteaptă Narcis. ”Lăcustă Narcis Ionuț”, se prezintă în fața mea și a prietenului fotograf. Narcis are 11 ani, face 12 peste câteva luni. E născut pe 28 ianuarie 2005, și e mijlocaș central-dreapta la LPS Neamț. Adică exact de unde, acum ceva ani, pleca și Alexandru Maxim spre Școala Ardealul, club de la care era luat apoi de Espanyol.

Mai are doi frați mai mari, unul la 12 și altul la vreo 14 ani, și o soră care are și un ușor handicap. Părinții nu lucrează și stau într-o singură cameră, în spatele gării din Roznov, cu tot cu o bunică”, ne spune antrenorul Constantin Pancu. Culmea, cel prin mâna căruia a trecut și Alex Maxim. Primul frate despre care vorbește e și el fotbalist, foarte talentat, motiv pentru care veți vedea povestea lui în curând aici, pe blog. Revenim.

Foarte talentați amândoi, numai că nu sunt alimentați! I-am luat acum pe amândoi, cu masă cu casă, și am grijă de ei. Pe Narcis îl țin la internat, are masă după fiecare antrenament, o cameră cu căldură, cu toate condițiile”. Te uiți la Narcis și își ferește imediat privirea, e extraordinar de timid. Încalță ghetele pe care i le-am adus și e mulțumit. Mulțumește și se retrage ușor.

Îmi place de Golubovic, de Chitoșcă și de Maxim”. ”Maxim a plecat la 14 ani de la LPS”, îi zic. ”Eu am 11!”, exclamă apoi se uită surprins înspre cer, vizualizând momentul teoreticei plecări spre o destinație finală de tipul Bundesliga. Cere voie antrenorului să se retragă, dar acceptă să facă o poză între tricourile celui mai de succes produs al lui LPS Neamț. ”Vrei să ajungi ca Maxim?” ”Vreau să ajung ca el, da!”. ”Și? Ce faci pentru asta?”. ”Mă antrenez, muncesc!”. De la Maxim a venit și donația care ne-a ajutat să ducem echipament sportiv la Piatra Neamț.

Narcis Lăcustă, LPS Neamț / foto: Mihai Birău

Narcis Lăcustă, LPS Neamț / foto: Mihai Birău

Narcis Lăcustă, LPS Neamț / foto: Mihai Birău

Narcis Lăcustă, LPS Neamț / foto: Mihai Birău

2 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.