web analytics
Ajuta-i sa creasca!

Ajută-i să crească! #29-32: Tinerii fotbaliști din Pitești, față în față cu Andrei Prepeliță. Am făcut echipă bună și le-am dus echipamente

Andrei Prepeliță a fost unul dintre primii fotbaliști care ne-au ajutat în derularea campaniei ”Ajută-i să crească!”. În urmă cu un an, fotbalistul care juca la Rostov în Rusia ne-a trimis un tricou pe care l-am scos la licitație plus o pereche de ghete. Acum, dat fiind faptul că am plănuit o vizită la Pitești, am zis să îl contactez și să încerc să îl conving să vină cu mine la copii. Discuția a fost cam așa:

– Salut, Andrei! O să vin peste câteva zile în Pitești cu echipament pentru copii. Vrei să mergi cu mine la ei?
– Salut! Da, merg! Să mă anunți cu o zi înainte ca să pregătesc și eu câte ceva pentru ei.

Cam așa de greu a fost de convins. 🙂 Ne-am întâlnit dimineață în Pitești, a așteptat cu mine vreo două ore până când au venit copiii de la antrenamente sau de la școală și ne-am văzut la Stadionul Nicolae Dobrin. Evident, celor mici le-a crescut pulsul când l-au văzut. E, totuși, un fotbalist care a jucat la Euro cu echipa națională, fotbalist cu meciuri în Champions League, Europa League și cu multe sute de jocuri în Liga 1.

Plusul cel mai mare din punctul meu de vedere a fost discuția pe care Prepeliță a avut-o cu copiii. Le-a vorbit despre felul în care trebuie să se antreneze, cum trebuie să gestioneze la vârsta asta relația școală-antrenamente, cum trebuie să doarmă, cum trebuie să studieze, cum trebuie să se prezinte la antrenamente. Și i-a asigurat de sprijin atunci când vor mai avea nevoie.

Și mai tare a fost faptul că, într-un fel, Prepe a beneficiat de suport moral asemănător când era mic. Mi-a povestit, ulterior confirmat de un fost coleg de-al lui, că pe vremea în care era junior a primit o pereche de ghete adidas de la Mugur Bolohan. Purtate, evident, însă la vremea aia erau cu mult peste ceea ce putea să își cumpere el. Erau și personalizate pe limbă cu ”Mugur B.”, motiv pentru care prietenii încă îi mai spun ”Mugurel”. Așa că ne-am dus la copiii ăștia cu ghete de fotbal de calitate, cu mingi, cu tricouri și niște rucsacuri pentru antrenamente.

Ionuț Bălașa, 13 ani, FC Argeș – mijlocaș defensiv

”Dacă n-ai ambiție și nu muncești, e degeaba. Eu locuiesc mai departe de Pitești, la Călinești. Fac naveta în fiecare zi cu un maxi-taxi. Bine, seara când mai pierd maxi mă mai duce antrenorul sau părinții altor copii. Când o să încep să câștig bani vreau să mă pun la casa mea și să îmi susțin copiii să joace fotbal. Modelul meu e Mihai Pintilii”.

Eduard Pascu, 15 ani, CSS Dinicu Golescu – mijlocaș defensiv

”Părinții nu prea cred că pot să ajung fotbalist, spun că sunt șanse foarte mici, cam unul la o mie ajunge. Din Liga 1 îmi plac Ovidiu Hoban și Paul Anton, iar din străinătate N’Golo Kante și Casemiro. Defectele mele? Uneori mi-e cam frică, intru cu emoții pe teren, așa sunt eu. Calități? Sunt muncitor, îmi place jocul de echipă, alerg mult”.

Radu Gătej, 13 ani, LPS Viitorul Pitești – mijlocaș ofensiv

”M-am dus singur la fotbal, i-am anunțat pe ai mei că vreau să fac asta și au fost de acord. Dar e greu financiar să te ții de fotbal, acum când nu se câștigă bani. Am nevoie de bani pentru ghete, de exemplu. O pereche de ghete precum astea pe care le-am primit sunt între 7 și 12 milioane, e cam greu să mi le pot cumpăra singur. Ghete normale găsesc la Decathlon, dar se rup mai repede, mă țin câteva luni. Astea profesionale sunt mai bune, sunt mai ușoare, țin mult mai mult, alergi mult mai ușor cu ele. Modelele mele sunt Denis Alibec și Lionel Messi”.

Mihai Gheorghe, 15 ani, CSS Dinicu Golescu – mijlocaș ofensiv

El e unul dintre primii puști la care am mers anul trecut cu campania ”Ajută-i să crească!”. Îi găsiți povestea aici. Acum avea nevoie de o nouă pereche de ghete, motiv pentru care Andrei Prepeliță a scos din bagaj o pereche nouă care îi aparține și pe care i-a dăruit-o pentru că se potrivesc la număr. E doar unul dintre copiii pe care i-am vizitat și cărora le mai trimitem ghete atunci când mai au nevoie.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.