web analytics
Ajuta-i sa creasca!

Ajută-i să crească! #26: Ciprian Barbu, CS Hidro Rm. Vâlcea: ”Mă pasionează aspectul tactic al fotbalului”

Am discutat cu mulți copii de când am început campania ”Ajută-i să crească!” și până acum, dar puțini m-au impresionat precum băiatul ăsta. Prin discurs, prin felul în care vede lumea fotbalului, prin felul în care și-a ordonat gândurile cu privire la viitor. Îl cheamă Barbu Ciprian Marian, e născut pe 11 octombrie 2003 și joacă la CS Hidro Rm. Vâlcea.

Știți baza celor de la Hidro. Cine a mers cu mașina spre Sibiu a trecut pe barajul de la Vâlcea, baraj de pe care se vede un teren de fotbal pe ceva de, de la depărtare, mie mi se părea a fi o insulă. Am întâlnit acolo un complex sportiv care oferă tinerilor fotbaliști niște condiții cu mult peste media din România și, cu ajutorul vostru, am contribuit la dotarea cu echipament pentru niște copii talentați.

Ciprian a împlinit 14 ani și, în ciuda vârstei, pare că și-a ordonat cum trebuie prioritățile. ”La vară am evaluarea națională, apoi e posibil să dau la liceul Brukenthal din Sibiu. Fratele meu e acolo, s-a mutat în Sibiu și mi-a plăcut și mie foarte mult orașul”, ne spune. Deocamdată joacă la CS Hidro și spune că fotbalul îl tentează în mod diferit față de alți copii de vârsta lui. ”Joc mijlocaș în fața apărării și, la nevoie, fundaș de bandă. Pentru mine fotbalul a venit ca un bonus încă de când eram mic. Îmi place foarte mult aspectul tactic al fotbalului, vreau să devin antrenor”. Care e ultimul copil de 14 ani care v-a spus asta? Exact! 🙂

Ciprian Barbu, CS Hidro Rm. Vâlcea / foto: Marius Dascălu

Ciprian Barbu, CS Hidro Rm. Vâlcea / foto: Marius Dascălu

Doar că, asemenea oricărui puști de vârsta lui, deciziile importante nu îi aparțin în totalitate. ”Eu aș vrea să urmez o facultate în domeniu apoi să fac școala de antrenori”.

Păi și? Te lasă ai tăi să faci asta? Ai sprijinul lor?
Mmmm… Așa și așa. Nu sunt nici ei siguri că vor să mă lase în cariera asta.
Ce te sfătuiesc?
Ei ar vrea să urmez, poate, ce a făcut fratele meu. Adică ingineri mecanică.
Ah. (pauză în care mă strâmb)
(Ciprian râde) Exact așa am zis și eu, da!
Nu știu care e treaba cu ingineria mecanică, dar sună bine.
Presupun că da, nu știu. Ajungem noi la o idee comună până la urmă.

Înapoi la fotbal. Ce urmărește Ciprian? ”Îmi place de Guardiola. Îmi place Simeone foarte mult, apreciez modul în care știe să își așeze echipa pe teren. I-am urmărit cu plăcere pe Ronaldinho și pe Ribery. Îmi place și de Pintilii, e pe postul meu, mi se pare că are stofă de lider”.

Ciprian Barbu, CS Hidro Rm. Vâlcea / foto: Marius Dascălu

Ciprian Barbu, CS Hidro Rm. Vâlcea / foto: Marius Dascălu

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.