web analytics
Ajuta-i sa creasca!

Ajută-i să crească! #22: Arun Dedu, FC Aninoasa. ”E greu să pleci de acasă. Dar eu acasă eram, de fapt, la o mătușă””

Am ajuns și lângă Tîrgoviște, la Aninoasa, acolo unde am vizitat clubul care joacă în liga a treia a României. Evident, foarte mulți tineri. Evident, unii care s-au încadrat în ceea ce căutăm noi atunci când mergem prin România cu campania ”Ajută-i să crească!”. Arun Dedu are 18 ani, e născut pe 26 septembrie 1998, și este mijlocaș. Joacă și pe stânga, dar și pe dreapta în echipa antrenată de Cristi Bălașa, fostul fotbalist al lui FC Argeș și tatăl fundașului central de la FCSB.

Arun Dedu, FC Aninoasa / foto: Mihai Birău

Arun Dedu e din Mănăstirea, județul Călărași și a ajuns tocmai la Aninoasa printr-un noroc. ”Profesoara mea de limba română e din Mănăstirea. M-a sunat într-o zi și m-a întrebat dacă nu vreau să vin aici și să învăț la Nucet, la liceu”, ne spune puștiul. A plecat de acasă și a venit să joace fotbal, are cazarea și masa asigurată, însă cu banii e mai greu. Pe lângă salariul mic de la club, Dedu are o bursă de numai 120 de lei, iar totul e suplimentat lunar din buzunarul președintelui de la FC Aninoasa. ”E greu să pleci de acasă, dar eu acasă eram de fapt la o mătușă. Părinții mei sunt despărțiți, tata e plecat la Constanța la muncă. Mama? Mama e pe la București, nu prea ținem legătura”, mai spune puștiul.

Arun Dedu a primit ghetele lui Paul Pîrvulescu de la St. Polten, ghete cu care spune că vrea să performeze sezonul viitor pentru a merge pe urmele a doi fotbaliști pe care îi apreciază, Bănel Nicoliță și Alexandru Ioniță.

Arun Dedu, FC Aninoasa / foto: Mihai Birău

Arun Dedu, FC Aninoasa / foto: Mihai Birău

Arun Dedu, FC Aninoasa / foto: Mihai Birău

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.