web analytics
Ajuta-i sa creasca!

Ajută-i să crească! #21: Pauleti Alin, FC Rival Alba Iulia. Când ai 9 ani, fotbalul e bucurie pură chiar dacă ”antrenorul țipă”

La Alba-i ger în momentul vizitei noastre cu campania ”Ajută-i să crească!”. E ger și suntem lângă Cetate, acolo unde ne întâlnim cu Alin Pauleti, un băiat de 9 ani care atunci, la final de ianuarie, era legitimat la Unirea Alba Iulia. La momentul publicării acestui articol Alin este la FC Rival, echipă la care mama lui l-a mutat pentru că nu era mulțumit de antrenor. Revenim. Alin e un pitic cu energie și asta se vede în felul în care interacționează cu noi. E și dezinvolt, sare de la un subiect la altul, nu are nicio grijă și atenția îi este distribuită pe mai multe planuri.

Sunt născut pe 19 octombrie 2007, joc vârf de atac”. Goluri? ”Dau goluri, dar cel mai mult mă deranjează că la antrenamente țipă antrenorul mereu la mine. Sunt grele, mai ales atunci când ne pune să alergăm”, ne spune zâmbind. E clasa a doua și are un program încărcat pentru un copil de vârsta lui. ”Mama ma duce zilnic la școală, mă aduce acasă după și facem temele. Apoi mergem la antrenamente”. Ca orice atacant din Alba Iulia, îl admiră pe Gicu Grozav și datorită contribuției voastre Alin dă goluri acum cu o nouă pereche de ghete Adidas.

E un alt exemplu de copil căruia unul dintre părinți i s-a dedicat complet. Alin mai are un frate, mai mare, pe care l-am ajutat și despre care vom scrie mai târziu, iar de amândoi se ocupă cu sacrificii mama lor. ”Alin avea energie multă, l-a văzut pe fratele lui că merge la fotbal și a vrut și el. Eu mi-am dat demisia de la locul de muncă pentru a mă dedica copiilor, îi duc și îi aduc de la școală, facem temele, apoi îi duc și îi aduc de la antrenamente. Ce să fac, asta le place, sunt și buni, și nu pot să mă pun în calea talentului lor. N-aveam cum să facem dacă nu renunțam la slujbă, tatăl lor e mai mereu plecat și totul e în sarcina mea”, ne spune mama băieților. Oful? Ca de obicei, partea financiară: ”Plătim totul, de la cap la cap. Antrenamente, echipamente, chiar și transportul la meciuri, totul e plătit de noi”.

Alin Pauleti, FC Rival Alba Iulia


AJUTĂ-I SĂ CREASCĂ!

Continuăm campania prin care vrem să ajungem la 100 de tineri fotbaliști fără posibilități financiare, așa că apreciem ajutorul tuturor. Puteți contribui cu bani sau cu echipament sportiv astfel:

  • RO23INGB0000999902853364 – în LEI
  • RO92INGB0000999901128432 – în EURO

Conturile sunt pe numele Cristian Scutariu, la ING Bank
Dacă vreți să trimiteți ghete, mingi sau orice alt echipament sportiv, puteți să o faceți pe adresa: str. Nerva Traian 3, etaj 1, sector 3, pentru Cristian Scutariu

5 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.