web analytics
Ajuta-i sa creasca!

Ajută-i să crească! #18: Florin Acriș, Partizanul Luncavița. ”Mă îngrijorează viitorul, ce mă fac dacă nu intru la Liceul Sportiv?”

Comuna Luncavița e departe de București. Undeva între Tulcea și Brăila, loc în care nu te-ai aștepta să găsești condiții bune pentru fotbal. Dar sunt. Am văzut acolo o sală de sport făcută cu eforturi și cu bani europeni. Am mai văzut un teren de fotbal cu iarbă, în mărime naturală, pe care joacă și grupele de copii și juniori de la Partizanul Luncavița. E clubul care adună cei mai talentați tineri fotbaliști din comunele din zonă și care le oferă condiții pentru a face sport. Florin Acriș are 14 ani și este doar unul dintre copiii pe care antrenorul Nicu Butan îi pregătește.

Sunt născut pe 16 septembrie 2002 și sunt clasa a opta. E un moment important din viață, acum trebuie să iau decizii. Aș vrea să mă duc la Tulcea, la oraș, să dau la Liceul Sportiv. Eu așa aș vrea, dar mai există și posibilitatea să merg la Măcin”, ne spune Florin. Cu ajutorul vostru și cu ajutorul lui George Gavrila, portarul celor de la FC Voluntari, puștiul de 14 ani a primit o geantă pentru fotbal, o pereche de ghete Adidas, jambiere, un tricou, o minge și un bidon pentru hidratare. Am făcut niște poze, am dat în minge, apoi am mai stat un pic de vorbă.

Florin Acriș, Partizanul Luncavița / foto: Mihai Birău

Florin Acriș, Partizanul Luncavița / foto: Mihai Birău

Stau în Luncavița. Stau cu bunicii. Am avut o problemă… părinții mei au decedat și am venit să stau cu bunicii. Am venit de la Garvăn, o localitate de aici din zonă. Cel mai mult aș vrea să ajung la un liceu sportiv, apoi să joc la o echipă. E greu atunci când n-ai posibilități financiare. Mă îngrijorează cel mai mult faptul că e posibil să nu intru la liceul la care vreau să intru. Am și variante de rezervă, dar asta m-ar îndepărta de fotbal. Aș putea să mă duc la Măcin la electrică, să devin electrician”, ne spune Florin.

Nu e trist, ba din contră. E vesel, s-a bucurat de cadouri și spune senin că va face tot posibilul să ajungă fotbalist, dar că trebuie să fie pregătit și pentru altă variantă. ”Fotbalul e important, o să mă străduiesc să fac fotbal în continuare. Dar și alte lucruri sunt importante în viață, iar dacă nu va ieși cu fotbalul contează foarte mult să fac ceva ce îmi place. O meserie pe care să o fac cu plăcere”.

Florin Acriș, Partizanul Luncavița / foto: Mihai Birău

Florin Acriș, Partizanul Luncavița / foto: Mihai Birău


AJUTĂ-I SĂ CREASCĂ!

Continuăm campania prin care vrem să ajungem la 100 de tineri fotbaliști fără posibilități financiare, așa că apreciem ajutorul tuturor. Puteți contribui cu bani sau cu echipament sportiv astfel:

  • RO23INGB0000999902853364 – în LEI
  • RO92INGB0000999901128432 – în EURO

Conturile sunt pe numele Cristian Scutariu, la ING Bank
Dacă vreți să trimiteți ghete, mingi sau orice alt echipament sportiv, puteți să o faceți pe adresa: str. Nerva Traian 3, etaj 1, sector 3, pentru Cristian Scutariu

3 comentarii

  • Jos pălăria pentru această campanie…unii copii nu pot avea un viitor în fotbal fără un mic ajutor.

  • din nou, tot respectul pentru ce faci! hai sa iti dau si mingea aia de la Alibec, poate valoreaza mai mult acum :)))

    ii doresc din tot sufletul lui Florin sa ajunga la liceul sportiv si sa devina fotbalist si sa aiba o viata fara griji.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.